NOA Menu
woensdag 28 februari 2018

Deelnemers over de NOA-ondernemersopleiding

In november vorig jaar zijn 10 cursisten gestart met de NOA-ondernemersopleiding. Enkele ondernemers vertellen hun ervaringen.

Olaf En Sheila Hafkamp

Olaf en Sheila Hafkamp zijn broer en zus en beiden eigenaar van Hafkamp Grafwerken en Natuursteen uit Olst. Door het onverwacht overlijden van hun vader werden ze van de één op de andere dag gebombardeerd tot directeur. Na een paar jaar de boel op de rit te hebben gehouden, willen ze zich nu kunnen verdiepen. Daarom doet Sheila mee aan de NOA-ondernemersopleiding. Olaf volgt af en toe een losse module. Olaf: “Verkopen kan ik wel. Daar heb ik het talent voor. Maar ik vind het ook belangrijk dat ik weet wat er nog meer allemaal bij komt kijken. Ik wil beter snappen hoe ik de kostprijs van een product kan bepalen. Wat kun je nu wel en niet aan een klant doorberekenen? Na deze cursus hoop ik beter te weten waar ik over praat. Wat ik heb geleerd? Nou vooral dat een hoge omzet lang niet alles zegt. En jawel, ik heb prima vertrouwen in onze accountant. Maar het is wel lekker dat we hem nu ook scherp kunnen houden. Omdat we nu zelf ook weten waar we over praten.”

Claudi Verbeek -Klein

Claudia Verbeek-Klein is de echtgenote van de eigenaar van Stucadoors- en Spackspuitbedrijf Goodwill uit Wijk bij Duurstede. “En ik dacht altijd dat ik het beter wist dan mijn man. Vandaar dat ik het bedrijf ben ingerold. Daarom ben ik ook de voorzitter van de voetbalclub in het dorp en mijn man de trainer. Hahaha. Ik doe al langer de administratie van het bedrijf en ben de opleiding gaan volgen, omdat ik wat beter beslagen ten ijs wilde komen. En dat bevalt uitstekend. De opleiding voldoet ruimschoots aan mijn verwachtingen. Belangrijke les die ik vanochtend heb geleerd is dat je bij btw-verlegd-facturen wel het btw-nummer op een factuur moet zetten. Onze boekhouder doet in principe alleen de controle van de belastingaangifte en de jaarrekening. Door deze cursus kan ik een volwassener gesprek met hem voeren denk ik. Je kijkt en denkt toch anders nu.”

Jennifer Emming

Jennifer Emming is directeur van TSD Afbouw BV. Haar man is bij het bedrijf in loondienst. Eerder was haar echtgenoot zzp’er, maar om het bedrijf te kunnen laten groeien is gekozen om er een BV van te maken. Emming zei er haar vaste baan bij een parfumerie voor op. “Ik verzorg ook de administratie. Ik ben de opleiding van de NOA gaan volgen om mijn kennis te vergroten. Ik volg alle modules en heb er al veel van opgestoken. Vooral dat je altijd je leveringsvoorwaarden moet meegeven en veel regelgeving rondom zzp’ers. Erg nuttig.”

De NOA-ondernemersopleiding

De afgelopen jaren heeft de NOA-ondernemersopleiding bewezen een praktische cursus te zijn voor elk type afbouwondernemer; jong en oud, beginnend en ervaren, met en zonder personeel. Iedere ondernemer (in wording) traint er gedurende tien opleidingsdagen allerhande ondernemersvaardigheden. Je krijgt nieuwe inzichten voor je bedrijf, leert slimmer te werken en ondernemersrisico’s te herkennen en indammen. Ook deel je je kennis en ervaringen met medecursisten. Bij voldoende inschrijvingen starten we jaarlijks in november de NOA-ondernemersopleiding. Heb je belangstelling om aan deze opleiding mee te doen? Stuur dan een mail naar toekomstvandeafbouw@noa.nl 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid