NOA Menu
donderdag 23 november 2017

Cursisten spijkeren materialenkennis bij

Donderdag 16 november 2017 organiseerde het BranchePlatform Natuursteen bij NOA de cursus Basiskennis Natuursteen. Hoe ontstaat natuursteen en wat zijn per soort de toepassingsmogelijkheden? Specialisten willen natuurlijk de verschillende soorten kunnen herkennen. Tijdens de cursus werden veel projectvoorbeelden getoond en onderling deelden de cursisten ook hun kennis.

9320

Corry Kussendrager, docente van de opleiding tot natuursteenbewerker bij het ROC in Nieuwegein, besprak tijdens de cursus in rap tempo allerlei verschillende natuursteensoorten. 

9322

Er werd aandachtig geluisterd en er werden ook druk aantekeningen gemaakt om alle kenmerken en bijzonderheden later nog terug te kunnen zoeken. 

9323

Het BranchePlatform Natuursteen heeft een mooie waaier met afbeeldingen van natuursteen soorten en kleurstellingen. Handig bij het geven van advies en tijdens een verkoopgesprek. 

9325

Om de basiskennis er goed in te krijgen, konden de cursisten alle materialen uiteraard ook voelen. 

9328

Om de hardheid te testen, werd een stukje natuursteen door de docente in een zoutzuuroplossing gelegd. De zwaveldamp steeg op uit het potje… 

Groepsfoto

Na afloop ontvingen alle cursisten een certificaat voor deelname aan de cursus Basiskennis Natuursteen. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid