NOA Menu
woensdag 4 februari 2015

Controles op gebruik van mechanische rei of robot aangekondigd!

De Inspectie SZW heeft strenge controle op gebruik van de mechanische rei of robot aangekondigd. Met ingang van  1 januari 2015 is het werken met de mechanische rei of robot verplichte kost voor het aanbrengen van zandcementdekvloeren.

Mechanische rei

Het was al bekend dat de Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) daarop zou gaan handhaven. Maar 3 februari werd daarvoor officieel de aftrap gegeven: de inspecteurs bespraken de handhaving op fysieke belasting, waaronder dus het leggen van zandcementdekvloeren. Er werd duidelijk aangegeven dat er komende tijd streng gecontroleerd wordt op het gebruik van de mechanische rei of robot. 

Geen waarschuwing, maar boete!

Als bij controle blijkt dat de mechanische rei of robot niet gebruikt wordt, terwijl dit wel had gemoeten, dan volgt onmiddellijk een boete. Er wordt dus NIET gewaarschuwd. Als u zandcementdekvloeren maakt, zorg  er dan voor dat u de rei of robot gebruikt en voorkom hoge boetes. 

Voor de volledigheid verwijzen wij u naar de afspraken die hierover met de Inspectie SZW in 2014 gemaakt zijn. Lees de afspraken in de folder.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid