NOA Menu
dinsdag 30 juni 2015

Coalitie wil af van voorstel btw-verhoging

NOA is zeer verheugd over de berichtgevingen dat een btw-verhoging er wat de coalitiepartijen betreft niet komt! De onderhandelingen over de belastingherziening zijn geklapt. VVD en PvdA trekken nu hun handen af van de door het kabinet voorgestelde verhoging van de btw voor veel goederen en diensten, waaronder stukadoorswerk.

hoge btw weg ermee! (1)

Maandag mislukten de onderhandelingen, omdat D66 niet meer verder wilde praten. Daarom zien de regeringspartijen geen draagvlak meer voor het voorstel. De plannen toonden vooral met betrekking tot werkgelegenheid te weinig ambitie. Alexander Pechtold van D’66 is daarom bij het overleg weggelopen. 

Btw-verhoging van de baan

Halbe Zijlstra, VVD-fractieleider, heeft gemeld dat de btw-verhoging van de baan is nu het overleg over het belastingstelsel tussen het kabinet en de oppositie is geklapt. De herziening van het belastingstelsel is nu een zaak voor het volgende kabinet. Het huidige kabinet heeft de 'handen vol' om te zorgen dat alle hervormingen goed verlopen, aldus de liberaal.

NOA Webtv video: Hoge btw van de baan

Kritiek en acties

Op de introductie van het herziene belastingplan kwam direct veel kritiek. Zo startten wij een actie op: ‘Hoge btw weg ermee’. In enkele dagen tijd verzamelden we honderden petities en likes op een speciale actiepagina op Facebook

NOA roept het kabinet en Staten-Generaal nog steeds op om ook de andere arbeidsintensieve diensten in de bouw het lage btw-tarief van 6% te laten behouden! Op 1 juli 2015 is er een einde gekomen aan de tijdelijke lage btw-regeling op renovatiewerk waar vele vloeren-, terrazzo- en plafond- en wandmontagebedrijven tezamen met hun klanten door gedupeerd worden. Met onze actie voor behoud van de lage btw op stucwerk bepleiten wij ook het lage tarief voor onderhoud en renovatie in de gehele bouwsector!

Lastenverlichting

In het voorstel van het kabinet is 5 miljard euro vrijgemaakt voor lastenverlichting. Dit gaat als het aan Zijlstra en Samsom ligt wel door. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid