NOA Menu
donderdag 4 oktober 2018

Cariem Dijk: jonge, talentvolle ambassadeur voor het stukadoorsvak!

Tijdens EuroSkills, het EK voor beroepen, dat van 26 tot en met 28 september 2018 plaatsvond in Boedapest, heeft Cariem Dijk de 9e plaats behaald tijdens de vakwedstrijd Stukadoren. Een prachtige prestatie, want hij moest tijdens zijn opdracht niet alleen stucen, maar ook metalstud wanden op hoog niveau monteren en vormen ontwerpen, die in Nederland zelden worden toegepast.

Cariem

Cariem studeert aan het Drenthe College en is in dienst bij STUC Noord-Nederland (binnenkort NOA Opleidingsbedrijf Afbouw Noord Nederland). Hij is aan het werk bij NOA-lid Stukadoorsbedrijf Martin Buikema. Die vond dat Cariem de kans moest grijpen om tijdens EuroSkills te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Mogen deelnemen aan een internationale vakwedstrijd is een prachtige én leerzame ervaring. Cariem trainde hard om in korte tijd ook andere vaardigheden op het gebied van montagewerk eigen te maken. Het lukte niet om een podiumplaats te pakken, maar we zijn trots op zijn behaalde resultaat en zijn inzet om het stukadoorsvak te promoten! 

Tien jaar na de eerste editie van EuroSkills in Rotterdam streden in Boedapest meer dan 500 deelnemers uit 28 landen, in 37 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland deed mee in 27 vakrichtingen. In Hungexpo in Boedapest werden ruim 70.000 internationale bezoekers ontvangen, waaronder internationale prominenten uit de politiek, het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs. Ook Nederland was vertegenwoordigd met een delegatie. Naast het aanmoedigen van Team NL wisselden zij de laatste kennis uit op het gebied van beroepsonderwijs en vakmanschap.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid