NOA Menu
woensdag 19 februari 2014

Bussemaker onder indruk van restauratiestukadoors

Maandag 17 februari jl. hebben Jan van de Kant en Fekke Haringsma namens NOA een gesprek gehad met de Minister van Onderwijs, mevrouw Jet Bussemaker. Samen met Hans Verschoor, directeur Savantis, en vertegenwoordigers van andere branches spraken zij over de opleidingen voor vakmensen. Tijdens dit overleg werd ‘de restauratie-stukadoor’ telkens als praktisch voorbeeld gebruikt.

Bussemaker

Minister Bussemaker heeft de tijd genomen om in verschillende regio's met leerlingen, docenten, schoolbestuurders en het bedrijfsleven te praten over de toekomst van het vmbo en mbo. Ze heeft namelijk grote ambities wat betreft de kwaliteit van het beroepsonderwijs. Niet alleen op het mbo, maar ook op het vmbo moet de lat omhoog. In de toekomst is er veel vraag naar goed opgeleide vakmensen voor beroepen met mooie perspectieven. Daarom moeten onderwijs en arbeidsmarkt de handen ineenslaan en moeten de talenten van jongeren worden gestimuleerd, zo vindt de minister.

Daarbij hoort volgens haar het streven om het niveau van Nederlands en wiskunde bij elke vakopleiding op havo-niveau te brengen. Onze vertegenwoordigers brachten steekhoudende argumenten in waarom dit niet zou hoeven. De zware restauratie-opleiding tot meester stukadoor, die NOA, het Neerlandsch Stucgilde, Savantis en TBA gezamenlijk mogelijk maken, is in de praktijk een bewezen voorbeeld om mensen op te leiden tot excellente vakmensen.  

Meer hierover in ons verenigingsmagazine Afbouwzaken nummer 4, welke verschijnt op 13 maart 2014. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid