NOA Menu
donderdag 26 juli 2018

BpfBOUW herstelt zich in tweede kwartaal

De financiële positie van de grote Nederlandse pensioenfondsen heeft in het tweede kwartaal licht tot heel licht herstel getoond, na een terugval in het eerste kwartaal. Van de grote fondsen staat alleen bpfBOUW er al een tijdje goed voor. Hier zit de graadmeter nu op ruim 118 procent. Bij het fonds voor de bouwsector werd begin dit jaar ook al een bescheiden pensioenverhoging doorgevoerd.

Bpf BOUW

Over het tweede kwartaal van 2018 bedroeg het beleggingsrendement 2,1% waardoor het belegd vermogen steeg. Dit positieve rendement was voornamelijk het gevolg van gestegen aandelenkoersen en goede rendementen op alternatieve beleggingen, waaronder grondstoffen. In het tweede kwartaal hadden zowel de Nederlandse als de internationale vastgoedbeleggingen een positieve bijdrage aan het rendement. Voor Nederland liet het kantorenvastgoed het hoogste kwartaalrendement zien. In de buitenlandse regio’s zorgde de Noord-Amerikaanse beursgenoteerde vastgoedportefeuille voor de hoogste bijdrage aan het kwartaalrendement. 

Het vermogen van bpfBOUW steeg in het tweede kwartaal met 1,10 miljard euro tot 57,63 miljard euro. De totale verplichtingen van bpfBOUW stegen in het tweede kwartaal met 0,49 miljard euro en bedragen 48,75 miljard euro. Het vermogen steeg harder dan de verplichtingen. Hierdoor steeg de actuele dekkingsgraad in het tweede kwartaal met 1,1 procentpunt. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid