NOA Menu
woensdag 12 september 2018

Blij met eenvoudiger regels voor aannemen mensen met arbeidsbeperking

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij dat SZW-staatssecretaris Tamara van Ark het voor werkgevers eenvoudiger gaat maken om mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen, zonder dat deze mensen daar financieel slechter van worden of zelf met extra administratieve rompslomp worden opgezadeld. Ze reageren daarmee op het voornemen om te stoppen met het uitwerken van het plan voor het vervangen van de loonkostensubsidie voor loondispensatie in de Participatiewet.

Loondispensatie

Op dit voorstel van staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kwam veel kritiek. Het kabinet wil nu via andere manieren meer mensen met een beperking aan het werk krijgen.

Plan loondispensatie

Het plan voor loondispensatie moest de vele regelingen vereenvoudigen voor werkgevers, die in het voorstel mensen met een arbeidsbeperking minder dan het minimumloon mochten betalen. Daardoor zouden deze werknemers alleen ook minder aanvullend pensioen en WW opbouwen dan bij de regels die nu gelden. Het plan stuitte daarom op veel kritiek en maatschappelijk verzet. Inmiddels is duidelijk dat het voorstel voor loondispensatie in de Participatiewet van de staatssecretaris het ook niet simpeler en beter maakt voor werkgevers en voor mensen die niet zelfstandig het minimumloon per uur kunnen verdienen. Bovendien zou de invoering een erg lange aanlooptijd vragen waardoor mensen lang in onzekerheid zouden zijn.

Werken moet lonen

Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland reageerden eerder nog positief op het voorstel voor loondispensatie, omdat die voor werkgevers belangrijke administratieve hobbels zou wegnemen. Wel hebben ze steeds gezegd niet te willen dat de desbetreffende mensen daardoor minder in hun portemonnee zouden overhouden. “Werken moet gewoon lonen. Het gaat ondernemers om een werkbare regeling”, zegt Jacco Vonhof, de kersverse voorzitter van MKB-Nederland. “Elke gemeente heeft nu zo zijn eigen subsidieregeling. Bureaucratie en eenduidigheid maken het voor veel ondernemers onnodig ingewikkeld, zeker in het mkb, om mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen”. Vonhof zegt dat ook in zijn eigen bedrijf zo te ervaren. “Het is daarom goed dat de staatssecretaris het bestaande instrument loonkostensubsidie gaat verbeteren en vereenvoudigen.”

Complexe regels

Meer dan de helft van de mensen met een arbeidsbeperking zit momenteel thuis. Dat heeft verschillende oorzaken. Werkgevers hebben te maken met complexe regels. Dat belemmert hen om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Voor mensen met een beperking die in deeltijd werken loont werken niet altijd omdat het loon verrekend wordt met een uitkering. Bovendien werken gemeenten vaak met veel verschillende regels.

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn enthousiast over het offensief dat Van Ark wil starten om tot meer banen voor deze groep te komen. “De kansen zijn er, bedrijven willen wel. Dat laat de banenafspraak ook wel zien”, zegt Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW. “Het bedrijfsleven ligt daarmee ruim op koers. Maar ook bij de uitvoering van het 100.000 banenplan wringt het bij de ondersteuning en uitvoering. Goede matching tussen werkgever en werknemer is cruciaal. Het helpt enorm als dat beter en professioneler wordt aangepakt.”

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid