NOA Menu
woensdag 12 september 2018

Bimmerman: genomineerd voor de BBE Award 2018

‘Bimmerman draagt positiviteit uit’

Bimmerman uit Medemblik is één van de drie genomineerde bedrijven voor de eerste BinnenBouw Expert (BBE) Award die komende herfst wordt uitgereikt aan het beste plafond- en wandmontagebedrijf van Nederland. Manager Patrick de Boer legt uit waar Bimmerman de nominatie aan te danken heeft.

Bimmerman - BBE Genomineerd

“Bimmerman is een bekende naam in de utiliteit- en retailsector. Als vooruitstrevend en toekomstgericht bedrijf hebben we veel vaste opdrachtgevers waar we keer op keer weer voor mogen werken. Dat is de belangrijkste reden voor deze nominatie, vermoed ik.” De Boer is vanzelfsprekend trots op de nominatie. Hij vindt het belangrijk dat hij aan de markt kan laten zien waar Bimmerman allemaal toe in staat is. “Dat is de belangrijkste reden om mee te dingen naar de prijs: en natuurlijk de naamsbekendheid. Laten zien wat Bimmerman - als onderdeel van de Stamhuisgroep - aan capaciteiten en toegevoegde waarde in huis heeft.” 

Beter imago geven

De BBE Award is mede bedoeld om de afbouwsector een beter imago te geven. Vandaar de naam BinnenBouw Expert (BBE). De Boer werkt daar graag aan mee. “Vaak ziet men de afbouwer nog als onderaannemer van een hoofdaannemer. De toegevoegde waarde is daardoor niet altijd goed zichtbaar. En het betekent ook vaak niet vooraf al mee kunnen denken en adviseren in het project om het beste voor de klant te realiseren. Wij werken veel rechtstreeks voor opdrachtgevers, dus we kunnen gelijk in het voortraject al mee denken en onze specialistische kennis gebruiken. In de retail doen wij veel projecten voor grote winkelketens. Dat vraagt om een goede voorbereiding, het digitaal inscannen van ruimten, 3D tekenwerk, prefab aanleveren en daardoor veel snelle uitvoering op locatie. Ook duurzaamheid, modulair bouwen en afvalstromen in kaart brengen en weer als grondstof inzetten zijn voor Bimmerman belangrijk.” 

De uiteindelijke winnaar van de eerste BBE Award is natuurlijk een uitblinker. Waarin blinkt Bimmerman uit? 

"Toekomst gericht, specialistische kennis in en de combinatie van afbouw, interieur en prefab, allemaal onder 1 dak. We hebben een eigen werkplaats voor prefab afbouwelementen en interieuronderdelen. Prefabelementen worden plug en play gemaakt.  Dit leidt tot een korte bouwtijd op locatie en is daardoor minder verstorend voor klant en omgeving.”

De prijs is opgehangen aan de thema’s opleiden, kwaliteit en imago. Kunt u voor ieder thema aangeven hoe Bimmerman dat invult? 

“Het thema opleiden komt tot uiting doordat Bimmerman een onderdeel is van de Stamhuisgroep, een erkend leer- en opleidingsbedrijf. Al jaren hebben wij een samenwerking met scholen, waar leerlingen hun opleiding volgen en bij ons de praktijk leren. Daarnaast worden mensen intern opgeleid en zijn er voldoende mogelijkheden om te kunnen doorgroeien binnen ons bedrijf. Op het gebied van kwaliteit scoren we punten door de goede voorbereiding, werken vanuit een model. Zoals gezegd prefabben we in een eigen werkplaats, waar moderne CNC-machines staan. Op het gebied van imago betekenen we veel doordat we meedenken en toegevoegde waarde leveren in het gehele traject. Alles om het beste voor de klant te realiseren, tegen zo laag mogelijke kosten.”

Ogen niet sluiten voor uitdagingen

Dat Bimmerman zaken beter doet dan collega-afbouwbedrijven wil De Boer niet zeggen. Wel dat zaken wellicht anders worden aangepakt. “Vooral door al aan de voorkant mee te kijken of dingen slimmer, beter en handiger kunnen worden uitgevoerd.” De Boer sluit zijn ogen niet voor de uitdagingen van deze tijd. Het vinden en behouden van goed gekwalificeerd personeel is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering bij Bimmerman. “Ook bij ons is er veel aandacht voor veiligheid, hulpmiddelen en goede werkomstandigheden. Wij hebben ook een eigen KAM afdeling die met elk project meekijkt en eventueel adviseert. Ik zie dit wel verbeteren en het helpt mee dat iedereen daardoor langer gezond kan doorwerken.”

Trots op de nominatie

De Boer is trots op de nominatie en op het bedrijf. Dat komt bij Bimmerman tot uiting in de evaluatie van de projecten, maar ook door de bijeenkomsten met alle medewerkers die vier keer per jaar worden georganiseerd. “Dan worden de uitgevoerde en de toekomstige projecten besproken en gedeeld. En wanneer de opdrachtgever tevreden is, gaat er intern altijd een bericht naar de betrokken medewerkers. Positiviteit moet je uitdragen. Dat is belangrijk.”

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid