NOA Menu
dinsdag 13 november 2018

‘Bij Kwakman zijn we nooit uitgeleerd’

De Volendamse Kwakman Groep is één van de drie genomineerde bedrijven voor de allereerste BinnenBouw Expert (BBE) Award die op 15 november wordt uitgereikt aan het beste plafond- en wandmontagebedrijf van Nederland. Directeur Jaap Buijs vertelt waaraan Kwakman de nominatie te danken heeft.

Kwakman BBE

“Kwakman is een innovatief binnenafbouw bedrijf”, zegt Buijs. “Met de focus op het toevoegen en verhogen van waarde. Zowel binnen onze projecten, onze producten en naar onze klanten. We zijn een bedrijf met een integraal afbouwpakket waarin we volop investeren in optimalisaties. We zorgen voor controle op het proces en sturen op het verkorten van processen. Dat moet de jury zijn opgevallen en zal een belangrijke reden zijn voor het feit dat we bij de laatste drie bedrijven horen die meedingen naar de BBE Award.

Waarom vindt u het belangrijk dat de Kwakman Groep mee dingt naar de eerste editie van deze prijs? 

“De eerste is natuurlijk altijd leuk. Maar belangrijker is dat dit een overkoepelende prijs in de binnenbouw is. Wij hebben in het verleden de Gyproc Trophy en verschillende regionale ondernemingsprijzen gewonnen, maar de BBE Award staat toch voor erkenning vanuit de volledige af- en binnenbouwbranche. En het is een prijs die door feitelijk alle binnenbouwbedrijven die er zijn, gewonnen kan worden. Dat maakt hem speciaal.”  

De prijs is mede bedoeld om de afbouwsector een beter imago te geven. Vandaar de naam BinnenBouw Expert (BBE). In hoeverre draagt Kwakman bij aan het versterken van het imago van de afbouwsector?

“U merkt dat ik verschillende benamingen gebruik: afbouw, binnenafbouw en binnenbouw. Bij Kwakman benadrukken we dat binnenbouw de waarde binnen het bouwproces verhoogt. Dit is ontzettend belangrijk om ons een betere positie te geven ten aanzien van aannemers, installateurs en overige contractanten in het bouwproces. Kwakman draagt hieraan bij door te innoveren in bestaande processen en het bestaande dienstenpakket. Door bijvoorbeeld op sommige projecten gips als glas te zien, geen afval en stofvrij, aangeleverd als Ikea-pakket. Dit is uniek en innovatief en verhoogt de waarde van onze onderneming en onze branche binnen dat specifieke bouwproject. Daardoor worden wij ook eerder aan tafel geroepen om mee te denken.” 

Om de award te winnen moet uw bedrijf uitblinken. Op welke vlakken blinkt Kwakman uit? 

“Automatiseren, BIM engineering, procesoptimalisatie en verandering. Deze onderdelen zijn constante focusgebieden binnen onze organisatie en richting klanten. Wij willen onszelf blijven doorontwikkelen, en daarmee de markt.”

De prijs is opgehangen aan de thema’s opleiden, kwaliteit en imago. Kunt u voor ieder thema aangeven hoe Kwakman dat invult? 

“Op het gebied van opleiden zijn we onder andere aangesloten bij de technische school. De kwaliteit houden we constant op een hoog niveau door mee te denken met fabrikanten over ontwikkelingen en met name door continu vooraan te staan bij nieuwe ontwikkelingen in de afbouw. Op het gebied van imago houden we de kaarten niet voor de borst, maar durven we te delen. We moeten immers gezamenlijk onze markt beter maken en zorgen dat wij mee kunnen blijven doen in nieuwe ontwikkelingen. Doen we dat niet dan gaan anderen met ons werk aan de haal.”

En wat doet Kwakman anders of beter dan collega-afbouwbedrijven?

“Wij durven continu veranderingen aan te brengen in bestaande processen en daarin te verbeteren. We blijven ook doorontwikkelen op het gebied van BIM. Daarnaast zorgen we voor een hoger competentieniveau binnen de organisatie. Niet alleen door steeds vaker mensen met een universitaire of hbo-studie aan te nemen, maar ook door mensen de kans te geven door te groeien. Iedereen binnen Kwakman kan goed luisteren naar de klantvraag en daarin meedenken. En uiteindelijk draait het om plezier en passie hebben voor hetgeen wij doen. En dit weten over te brengen naar de projecten waar wij aan werken.” 

Hoe kijkt u zelf aan tegen de sector? Wat kunnen bedrijven bijvoorbeeld doen om te zorgen voor voldoende gekwalificeerd personeel? En hoe kunnen bedrijven er voor zorgen dat hun medewerkers gezond en veilig hun pensioen halen? 

“Wij bieden meer aan personeel dan alleen een salaris. Er zijn veel mogelijkheden voor doorontwikkeling en functiestappen. Daarnaast zorgen we ervoor dat het leuk en enerverend is. De passie moet altijd voelbaar zijn. Met goede secundaire voorwaarden willen we onze mensen aan ons blijven binnen. Neem bijvoorbeeld onze sportschool op kantoor of de leuke feestavonden. Ook dat is allemaal zeer belangrijk in deze nieuwe tijd.”  

Op welke onderdelen van uw bedrijf e/o afgeronde projecten bent u het meest trots? Hoe laat u dat blijken? 

“Dat zijn projecten als het Rijksmuseum, B30, Nationaal Militair Museum, Hotel QO Amstelkwartier en meer dan 20 ziekenhuizen en vele theater- en muziekgebouwen. Stuk voor stuk projecten waarin een hoog kennisniveau vereist was en wij dit tot uiting konden brengen. Zodat de organisatie kon doorgroeien en iedereen weet waar we nog meer aan moeten werken. Want we zijn nooit uitgeleerd.”

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid