NOA Menu
woensdag 5 september 2018

Bent u nog tevreden over uw arbodienst?

Veel bedrijven hebben voor de begeleiding van zieke werknemers een overeenkomst met een arbodienst. Ook op grond van de wet bent u verplicht om hier deskundige begeleiding voor in te schakelen. Regelmatig komt het voor dat bedrijven overwegen om naar een andere arbodienst over te stappen.

Arbodienst

De meeste contracten met arbodiensten zijn voor de duur van 1 jaar afgesloten. Mocht u daadwerkelijk van plan zijn om een contract met een andere arbodienst te sluiten, of u bent zich hierop aan het oriënteren, dan waarschuwen we graag dat u uw huidige contract tijdig moet opzeggen. Voor de meeste contracten geldt een opzegtermijn van 3 maanden. Dit betekent dat u het contract bij uw huidige arbodienstverlener voor 1 oktober van dit jaar moet opzeggen, om er vanaf 1 januari 2019 niet meer aan vast te zitten. 

Proforma voor 01-10 opzeggen

U kunt uw huidige contract, zoals dat zo mooi heet, proforma opzeggen. Ook al weet u nu nog niet zeker of u daadwerkelijk naar een andere arbodienst wilt, dan bent u in ieder geval op tijd met opzeggen. Mocht u uiteindelijk besluiten om toch bij uw huidige arbodienstverlener te blijven, dan hoeft u hen dit alleen maar te laten weten en loopt het contract alsnog na 1 januari gewoon door.  

Arbodienstverlening met meerwaarde voor leden

NOA is op dit moment ook met een aantal arbodiensten in gesprek over de wijze waarop zij voor onze leden een meerwaarde kunnen bieden. Binnenkort zullen wij u hierover nader informeren. Mogelijk dat dit voor u aanleiding kan zijn om over te stappen. Tijdig en proforma opzeggen voor 1 oktober is dus belangrijk. Het geeft u voor zover nodig de tijd om te beoordelen of overstappen zinvol is en naar wie.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid