NOA Menu
donderdag 25 oktober 2018

Arbowet checklist

Sinds 1 juli 2018 moeten alle werkgevers voldoen aan de eisen uit de vernieuwde Arbowet. Middels ons vakblad Afbouwzaken en de nieuwsbrieven hebben we u hier regelmatig over bericht, maar uit recent onderzoek is gebleken dat nog niet alle mkb-bedrijven die wetgeving goed toepassen. Daarom is er een gratis online checklist.

Checklist Arbowet

De vernieuwde wet legt meer nadruk op preventie. Zo is de rol van de preventiemedewerker versterkt en is er meer aandacht voor beroepsziekten en arbeidsgerelateerde gezondheidsklachten. Met de nieuwe wet is bovendien de betrokkenheid van werkgevers en werknemers versterkt en zijn de randvoorwaarden van het handelen van de bedrijfsarts verbeterd. Op ons online kenniscentrum hebben we beschreven waar u als werkgever conform de Arbeidsomstandighedenwet aan moet voldoen. De wetgeving is al sinds 1 juli 2017 van kracht, maar er was een overgangsjaar om de wijzigingen door te voeren. We hebben daarom ook een overzichtelijke pdf  met Praktijkinfo online staan, waarin de wijzigingen van de wet op een rijtje zijn gezet. 

Voorkom boete, doe een check

De nieuwe Arbowet geldt voor álle werknemers in een bedrijf, inclusief uitzendkrachten, flexwerkers, stagiaires, medewerkers met een nul-urencontract, enz. Voldoet u niet aan alle eisen uit de vernieuwde Arbowet, dan riskeert u boetes die aardig kunnen oplopen. ArboNed heeft een gratis checklist gemaakt, waarmee u kunt controleren hoe u ervoor staat.

Naar de gratis Arbowet checklist

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid