NOA Menu
woensdag 17 september 2014

Alles over Prinsjesdag 2014

De derde dinsdag van september is en blijft een belangrijke dag voor de Nederlandse politiek. De Koning leest de Troonrede voor, waaruit blijkt wat het regeringsbeleid voor het komende jaar wordt. Ook al waren veel plannen uitgelekt, dan nog blijft Prinsjesdag is een mooie dag die met veel rituelen gepaard gaat.

Troonrede

Het kabinet heeft dit jaar onder de omstandigheden een begrijpelijke begroting gemaakt, maar voor het terugbrengen van groei van de economie is meer nodig. De lastenverlichting is te bescheiden in het licht van de lastenverzwaringen in de afgelopen jaren. Bedrijven in de afbouw hebben onevenredig veel last van de hoge belastingen, premies en andere arbeidsmarkt gerelateerde kosten. Hierover hebben NOA en AFNL een gezamenlijk persbericht uitgegeven.

Inhoudelijke informatie en links over Prinsjesdag 2014 hebben we voor u op een rijtje gezet:

  • De volledige Troonrede kunt u op de website van de Rijksoverheid terugkijken en nalezen
  • Een overzicht met de belangrijkste maatregelen voor ondernemers uit de op Prinsjesdag ingediende begrotingen en het belastingplan 2015. De begrotingen en het belastingplan zullen de komende tijd worden behandeld in het parlement.
  • Het persbericht van Rijksoverheid over de Miljoenennota
  • Alle Prinsjesdagstukken: de Miljoenennota en bijbehorende stukken, de begrotingen 2015, de werk- en groeibrief, het belastingplan 2015 en de fondsen 2015.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid