NOA Menu
woensdag 2 december 2015

AFNL-NOA is verheugd dat CDA loondoorbetaling bij ziekte opnieuw ter discussie stelt

Het CDA heeft de loondoorbetaling bij ziekte opnieuw ter discussie gesteld. In een ingezonden brief in de Volkskrant stellen CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma en woordvoerder sociale zaken Pieter Heerma voor om de loondoorbetaling bij ziekte te verkorten naar acht weken in plaats van twee jaar.

Loondoorbetaling bij ziekte ter discussie

Met hun voorstel willen zij een doorbraak op de arbeidsmarkt bereiken. Nu hikken vooral midden- en kleinbedrijven aan tegen de loondoorbetaling, die als ze pech hebben het einde van een onderneming kan betekenen. Daarom nemen mkb’ers steeds minder vast personeel aan.

AFNL-NOA vindt het voorstel van CDA constructief. We hopen dat het in vruchtbare aarde valt, omdat we al jaren proberen om de loondoorbetaling anders te regelen. Mkb-bedrijven in de bouw en afbouw willen liever vast personeel in dienst, maar dat is vrijwel onmogelijk met de huidige wet- en regelgeving. Zo stuurden wij eerder al brieven naar Den Haag voor afschaffing van loondoorbetaling in het tweede ziektejaar. Het voorstel van CDA is nog beter!

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid