NOA Menu
donderdag 22 september 2016

Afbouwsector in beeld: NOS Journaal en Radio

Verslaggeefster economie Eva Wiessing van het NOS Journaal heeft NOA-voorzitter Hendrik Ruys geïnterviewd. Dit naar aanleiding van ons commentaar op de Miljoenennota.

In de Miljoenennota missen we visie hoe de regering de belangrijkste tak van de economie - het mkb en daarbij in het bijzonder natuurlijk de (gespecialiseerde) bouw - wil stimuleren en laten groeien. Opnieuw is in de Miljoenennota een verlaging van de indirecte belastingen uitgebleven en wordt weer verzuimd de risico’s voor mkb-ondernemers bij het in dienst nemen van personeel te beperken. Ons commentaar op de Miljoenennota werd door de NOS opgepakt.

NOS-reportage over moeilijkheden voor afbouwsector

Verslaggeefster Eva Wiessing wilde graag meer weten over de problemen die mkb-wergevers in de (af)bouw ervaren bij het in dienst nemen en houden van personeel. Hendrik Ruys, voorzitter NOA, vertelde onder meer over de loondoorbetalingsverplichting van zieke werknemers, die het einde van je onderneming kan betekenen. Ook de te betalen transitievergoeding is bepaald geen stimulans om werknemers een vast dienstverband aan te bieden. Zeker in combinatie met het fysiek zware werk en de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd, nu 67 jaar, geeft dit onze sector extra moeilijkheden en een aanzienlijke lastenverzwaring. 

NOS heeft de reportage op 22 september 2016 in het NOS journaal uitgezonden. Bekijk hier het journaal van 18.00 uur. NOS gaf online meer info over het interview.

Radio

Tegelijkertijd werd er ook op de radio aandacht besteed aan dit onderwerp. Frank Rohof, algemeen secretaris/directeur NOA, kwam in de uitzending Nieuws en Co van NOS-verslaggeefster Lara Rense. Beluister de uitzending op de website van NPO Radio 1. Selecteer de uitzending van 22 september 2016 tussen 18.00 uur en 18.30 uur. 

Afbouwsector in beeld!

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid