NOA Menu
dinsdag 16 september 2014

Aannemersfederatie en NOA over Miljoenennota 2015

Kabinet moet harder en écht op bouw inzetten

Miljoenennota 2015

Het kabinet komt haar belofte om de kosten op arbeid drastisch te verlagen en daarmee het mkb een belangrijke stimulans te geven nog onvoldoende na. Met name de mkb-sectoren bouw, afbouw en infra hebben onevenredig veel last van de hoge belastingen, premies en andere arbeidsmarkt gerelateerde kosten, gezien hun arbeidsintensieve karakter.

Onderzoek van deze week onder de leden van mkb-bouw, -afbouw en -infra wijst uit dat deze bedrijven nog steeds maandelijks enkele honderden vaste medewerkers moeten laten uitstromen om het hoofd boven water te kunnen houden. De (af)bouw is het hardst en meest langdurig getroffen door de crisis, heeft een kwart van haar productie ingeleverd en van echt herstel is nog geen sprake. De verlenging van het lage btw-tarief op renovatie en onderhoud biedt enig soelaas. Maar een echt harde inzet van het kabinet op de binnenlandse sectoren en met name op de hardst getroffen sector bouw in het belang van werkgelegenheid en economie, missen de mkb-aannemers. 

Dit stellen Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra en Nederlandse Ondernemersvereniging voor de Afbouwbedrijven in reactie op de Miljoenennota 2015. 

Lees hier het volledige persbericht.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid