NOA Menu

Van de Meerendonk
Herculesstraat 57
5243 XD
Rosmalen
NOORD-BRABANT


M: 06-11213224

stuur een bericht

NOA Afbouwgarantie
Van de Meerendonk

Van de Meerendonk

Plafond- & Wandmontage

Welkom op de bedrijfspagina van Van de Meerendonk. Van de Meerendonk is een professioneel Stucanet bedrijf. Voor het aanbrengen van Stucanet in alle mogelijke toepassingen moet u bij Van de Meerendonk zijn. Wij zijn met ruim 15 jaar ervaring in het vak een betrouwbare keuze. Op deze pagina proberen wij u zo uitgebreid mogelijk te informeren over de mogelijkheden van Stucanet. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ten allen tijden bellen of mailen. Met vriendelijke groet, Kevin van de Meerendonk.

Onze diensten:

  • Vrijdragende stucanetplafonds
  • Togen
  • Kerk/kruis-gewelven
  • Stucanet wanden
  • Onderkant trappen bekleden
  • Stucanet op houten stroken
  • en nog veel meer...

Referenties

Luxe keuken woonhuis

Luxe keuken woonhuis

Voor gebogen en ronde plafonds is Stucanet de enige juiste keuze. Door de grote buigzaamheid van het product kunnen deze vormen makkelijk verwezenlijkt worden. Het overlappen van de platen en het vast vlechten van de naden zorgt ervoor dat het plafond uiteindelijk uit een plaat bestaat waardoor aftekenen en scheuren van naden tot het verleden behoort.

Foto van het netwerk

Foto van het netwerk

Een vrijdragend Stucanet plafond wordt opgehangen aan een kruisnet van gegalvaniseerd betonijzer. Dit netwerk kan verlaagd worden tot op enkele meters waardoor ook onder bijvoorbeeld piramide daken of hellende daken gemakkelijk en snel een vlak plafond gehangen kan worden. Uiteraard kan ook gekozen worden voor een gewelf, toog of schuinlopend plafond. Het enige voorschrift waaraan het netwerk dient te voldoen is dat er een minimale spelling van 10 mm moet zijn ten opzichte van het bovendek. Concreet houd dit in dat hetgeen dat het laagste punt vormt in een ruimte het uitgangspunt vormt voor de hoogte van het netwerk. Het laagste punt kan onder andere zijn een ijzeren balk, een waterleiding, kanaal van de luchtbehandeling of een doorgezakte houten balk. Vanaf dit laagste punt zakt een onafgewerkt Stucanet plafond 30 mm. Dit is opgebouwd uit 10 mm vrije spelling, 2x 8 mm betonijzer en de dikte van Stucanet 4 mm. Hierbij komt dan nog de smeerlaag die de stukadoor aanbrengt die gemiddeld zo'n 12 mm is.

Werking van een vrijdragend/zwevend plafond

Werking van een vrijdragend/zwevend plafond

Wat de omschrijving "een vrijdragend plafond" precies inhoud zullen wij hier kort uitleggen. Deze uitleg geldt voor alle verschillende soorten bovendek hetzelfde hoewel de bevestiging methode verschilt. Zoals u op de foto hierboven kunt zien zit een ophanging niet gefixeerd aan het bovendek. De ophanging (het stek-eind) hangt uiteindelijk wel aan de bevestiging (de kram in dit geval) maar kan nog wel bewegen. Doordat stucwerk zelf ook een eigen draagkracht heeft wanneer het droog is, kan een bovendek bewegen maar geeft hij deze bewegingen niet door aan het zwevende plafond. Door deze constructie kan een plafond simpelweg niet meer onder normale omstandigheden scheuren. Een kleine kanttekening is wel dat een stukadoor het vers gestuukte plafond dient "los" te snijden van de wand zodat ook daar geen fixatie punt ontstaat.

Dilatatie opvangen buitenwerk

Dilatatie opvangen buitenwerk

Stucanet is uitermate geschikt om lastige dilatatie op te vangen. In dit geval word op deze manier een overgang tussen een met hout beklede stalen latei/hoeklijn en de stenen buitengevel opgevangen. Maar ook de overgang tussen een aanbouw en het huis is geen probleem met Stucanet.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid