NOA Menu

Sto Isoned bv
Lingewei 107
4004 LH
Tiel
GELDERLAND

Postadres Postbus 6400
4000 HK
Tiel

T: 0344-620666
F: 0344-615487

stuur een bericht

Sto Isoned bv

Sto Isoned bv

Stukadoren & Afbouw

Als gevelspecialist bouwt Sto al 60 jaar aan een mooiere en energiezuinige gebouwvoorraad, wereldwijd. In nauwe samenwerking met onze partners ontwikkelen wij innovatieve gevelisolatiesystemen, waarbij we ook de balans tussen ecologie en economie niet vergeten. Bouwen met Sto betekent duurzaam bouwen en renoveren. Bewust bouwen.

Onze diensten:

 • Systeemadvies
 • Projectgerichte advisering
 • Passief bouwen
 • Prefab geveloplossingen
 • Gevelonderhoudadvies
 • Technische informatieondersteuning
 • Meedenken op estetisch niveau
 • Projectbegeleiding
 • Architectenbegeleiding
 • Seminars en workshops
 • Leveren van benodigde producten voor projecten

Nieuws

Woestijnkever inspireert tot nieuwe verf

De natuur was dé inspiratiebron voor de nieuwe gevelverf van Sto. De slimme wijze waarop de Namibische woestijnkever haar waterhuishouding regelt, resulteerde in een unieke waterafwijzende verf: StoColor Dryonic G. Deze voert regen, dauw en ander water direct af dankzij een slimme microstructuur en zorgt daardoor voor een droge en schonere gevel. “Een van de doelstellingen van Sto is het langdurig beschermen en onderhouden van gevels. Vanuit dat oogpunt is ook StoColor Dryonic G ontwikkeld”, vertelt directeur Rob de Jong. De speciale vulstoffen en receptuur maakt StoColor Dryonic G zeer robuust. “In tegenstelling tot andere sterk gepigmenteerde verven is Dryonic G niet gevoelig voor risico’s door op vulstofbreuk en het ‘schrijfeffect’. Daarnaast vinden wij het van belang dat de verf overal en eenvoudig toepasbaar is, niet alleen op buitengevelisolatie systemen, maar ook op metaal, baksteen, kunststof, beton, schuine vlakken of damwanden. En geschikt voor nieuwbouw en renovatie.”

Een expressieve gevel met StoBrick

Door de samenwerking tussen Sto en Ströher gaan energetisch en esthetisch bouwen hand in hand. De ambachtelijke keramische gevelafwerking van Ströher - in combinatie met het hoogwaardige gevelsystemen van Sto - biedt architecten ontwerpvrijheid in de wetenschap dat de techniek achter de gevel aan de hoogste eisen voldoet. Nieuw in het programma van Sto is de collectie StoBrick die toegepast kan worden op het hoogwaardige gevelisolatiesysteem StoTherm Vario. Met de ‘Made in Dillenburg’ steenstrips creëert u bovendien een verbinding tussen authentieke en moderne architectuur. De steenstrips zijn volledig geëxtrudeerd; een vochtige kleistreng wordt door een mal geperst en afgestookt op zeer hoge temperaturen. StoBrick omvat zes collecties met unieke karakteristieken waardoor ze elk gebouw een individueel en modern karakter geven. Doordat de collectie vooral langformaten omvat, ontstaat een nieuw spannend vormenspel. De ontwerper wordt daarbij bovendien niet beperkt door traditionele metselverbanden. Alle variaties zijn uit voorraad leverbaar. Zoals de zeer donkere kleuren, de strips met bijzondere brandeffecten door meegesmolten mineralen én steenstrips met dubbele brandingen of kleurnuances die verkregen worden door toepassing van engobe.

Referenties

Kantoorpand

Kantoorpand

Voor hun eigen organisatie heeft de firma Van de Burgt & Strooij zelf een bedrijfspand gerealiseerd met kantoorruimten, een machinale timmerwerkplaats en opslagruimten. De gestucte gevel in combinatie met afzelia gevelbekleding wordt weerspiegelt in de vijver die voor het bedrijfspand is gerealiseerd. Het project is gerealiseerd in 1,5 jaar tijd. Het pand is ontworpen door de architect van INBO Architecten – George Popinceanu.

Villa (Oss)

Villa (Oss)

In Oss is een bijzondere villa verrezen. Of nog specifieker gezegd: een villa met een bijzondere afwerking. Vanaf een afstand lijkt het pand een moderne en strakke kubusvormige villa. Maar wanneer men dichterbij komt, wordt het project gekenmerkt door een bijzondere structuur. De gevel van deze villa heeft namelijk een ruw en geschuurd uiterlijk. “Oog voor detail”, zo luidde de opdracht. Om deze opdracht te vervullen, hebben vier partijen erg nauw met elkaar samengewerkt. De uitvoerder, de aannemer, de architect van het project (Leenders Architecten te Veghel) en de stukadoors van De Groot zijn tijdens de realisatie van dit project veel met elkaar in gesprek geweest. Samen hebben zij ervoor gekozen het StoTherm Classic systeem af te werken met een bijzondere bewerking van Stolit MP. Stukadoorsbedrijf De Groot is gaan experimenteren met dit product om zo verschillende mogelijkheden te onderzoeken. Diverse structuren zijn ontwikkeld en veel proeven zijn gedaan, voordat de definitieve keuze gemaakt kon worden. Uiteindelijk is er gekozen voor deze afwerking. Hierbij werd het product Stolit MP dusdanig bewerkt dat een leemstuc-uiterlijk is gecreëerd, wat een Mediterraanse uitstraling veroorzaakt. Het uiterlijk van de gevel wordt beïnvloed door de zon: “Het licht speelt met de gevels. De gevel ziet er telkens anders uit, afhankelijk van hoe de zon erop schijnt”, aldus Sander de Groot. Dit effect is gerealiseerd door het product grof op te zetten met spaan en na voldoende droging “te pletten” met een kleine spaan. Voor Stolit MP werd gekozen omdat dit product gemakkelijk te modeleren is. Sander de Groot: “MP is goed en makkelijk te verwerken. Je kunt er creatief mee werken.”

Nieuw Argentinië (Amsterdam)

Nieuw Argentinië (Amsterdam)

De geschiedenis herleeft in Amsterdam. Bij de vernieuwing van de Oostelijke Handelskade in Amsterdam is het nieuwe complex Nieuw Argentinië herrezen, waarvan het ontwerp recht doet aan de historie van deze kade. Robuuste pakhuizen uit de negentiende eeuw vormden het uitgangspunt voor het ontwerp van dit project. Dankzij deze klassieke, tijdloze stijl gaf architectenbureau Breitman & Breitman-Krier het ontwerp een onderscheidend karakter vergeleken met de andere nieuwe gebouwen op deze locatie aan het IJ. In opdracht van Stadsgenoot Amsterdam zijn 3 complexen gerealiseerd, die gezamenlijk ca. 260 woningen en 1900 m2 bedrijfsruimte omvatten. Het plan bestaat uit drie delen. Twee langwerpige complexen bestaan ieder uit twee blokken, met hiertussen een tuin. Aan de waterzijde wordt het gebouw gekenmerkt door een doorlopende gevel, waardoor het als één geheel overkomt. Het derde volume is op verticalere wijze vormgegeven en wordt ook iets hoger dan de twee naastgelegen volumes. Qua stijl is het ontwerp een mix van de stoere negentiende-eeuwse pakhuisstijl en een soort fin-de-sièclestijl met dominante boogvormen in de gevel, classicistisch vormgegeven hekwerkjes voor de raampartijen en uitkragende serres. In opdracht van aannemer IBB Kondor uit Oegstgeest heeft Groot Afbouw uit Volendam de geïsoleerde gevels in de patio’s gemaakt. Deze gevels zijn voorzien van het slagvaste gevelisolatiesysteem StoTherm Classic, dat werd afgewerkt met de schitterende gladpleister Stolit Milano. Voor een verfraaiing van het gevelbeeld is de gevel voorzien van een lijstwerk van StoDeco. Deze lijsten zijn in diverse ontwerpen te realiseren. Daarnaast heeft StoDeco het voordeel dat het gemaakt is van een zeer lichtgewicht materiaal, wat de constructie minimaal belast. De stijl en het uiterlijk dat op deze wijze wordt verkregen is een lust voor het oog. Om de voorbereiding en uitvoering van het project zo goed mogelijk te laten verlopen, is voorafgaand aan het project veelvuldig overleg geweest tussen de aannemer IBB Kondor, de verwerker Groot Afbouw en Sto Isoned bv. Het resultaat: de werkzaamheden verliepen vlot en zonder problemen. Het prachtige project Nieuw-Argentinië is daar het bewijs van.

Kunstvereniging (Diepenheim)

Kunstvereniging (Diepenheim)

Dat een klein stadje groots kan zijn, bewijst het Overijsselse Diepenheim. In het midden van Diepenheim is namelijk een toonaangevende Kunstvereninging te vinden die huisvest in een opvallend modern gebouw. Onlangs werd dit expositiegebouw voor hedendaagse kunst gerenoveerd en verbouwd naar ontwerp van ten dAm Architecten. Het gebouw dateert uit de jaren ’80 en is gesitueerd in een woonwijk die voornamelijk is opgetrokken uit rode bakstenen. Niet alleen is de exposieruimte uitgebreid naar de eerste verdieping, ook is het aanblik van het gebouw drastisch verbeterd. De oorspronkelijke betonstenen gevel heeft namelijk een ware metamorfose ondergaan: door de toepassing van gevelisolatie kreeg deze Kunstvereninging niet alleen een nieuwe jas, maar ook een nieuwe look. “Het gebouw heeft van oorsprong een duidelijke, sculpturale en krachtige vorm, en is sterk ingebed in zijn stedelijke context. De nieuwe ruimte op de hoek is zorgvuldig in de bestaande contour ingepast. Het gebouw sluit aan op het profiel van de straat. Het gebouw is bewust lager aan een zijde en hoger aan de zijde van het voormalige raadshuis. Door de nieuwe huid krijgt het gebouw een sculpturale uitdrukking die de plastische vormen benadrukt.” (Bron: ten dAm Architecten) Het gebouw is voorzien van een StoTherm Classic systeem, dat werd afgewerkt met meerdere lagen Stolit Milano (geschuurd). Deze lagen lijken mee te kleuren met de veranderingen van het weer. Aan de grijze sierpleister is een lichte rode tint toegevoegd, waardoor het gebouw aansluit met het straatbeeld dat voornamelijk bestaat uit rode bakstenen. De subtiele vegen in de toplaag breken het licht op het oppervlak op subtiele wijze.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid