NOA Menu

Alsecco
Koperslager 2
3861 SJ
Nijkerk
GELDERLAND

Postadres Postbus 1122
3860 BC
Nijkerk

T: 033-2475000

stuur een bericht

NOA Afbouwgarantie

Alsecco

Stukadoren & Afbouw

Gevelafwerkingen en gevelsystemen: Alsecco is er al meer dan vijftig jaar in thuis. Want het is onlosmakelijk met elkaar verbonden, het uiterlijk van een gebouw en de techniek die erachter schuilgaat. Met een breed assortiment, variërend van gevelisolatiesystemen tot geïntegreerde steenstrips, voldoet Alsecco aan de hoogste technische eisen én uw eigen specifieke voorwaarden. Uiterlijk, functionaliteit en energiebesparing…u vindt het allemaal onder één dak. Als ontwerper, fabrikant én leverancier is Alsecco dan ook toonaangevend op de Nederlandse markt. Meer weten over duurzame gevelisolatie of het aanbod van afwerkmogelijkheden? Kijk op www.alsecco.nl of neem direct contact op!

Onze diensten:

 • Gevelsystemen
 • Gevelisolatie
 • Prefab
 • Steenstrips
 • Gevelafwerkingen
 • Technisch systeemadvies
 • Gevelonderhoudsadvies
 • Passief bouwen
 • Detailtekeningen
 • Toelatingen en garanties
 • Objectbegeleiding
 • Begeleiding van opdrachtgever en verwerker
 • Kleuradvisering

Referenties

Nachtegaalstraat, Alphen aan den Rijn

Nachtegaalstraat, Alphen aan den Rijn

Bij de bouw van de nieuwe appartementen in Alphen aan den Rijn ligt de nadruk op lichte materialen. Naast een aantal betonnen elementen zijn de gebouwen met name opgetrokken uit polystyreen en hout. Daardoor moest ook het gewicht van de gevelafwerking binnen de perken blijven. Omdat diverse traditionele gevelmaterialen te zwaar bleken, gingen architect en aannemer op zoek naar alternatieven. De speurtocht naar een gevelafwerking die licht van gewicht is én een hoge isolatiewaarde heeft, leidde naar het buitengevelisolatiesysteem Alprotect Quattro. Voor de afwerking viel de keuze op steenstrips van Alsecco, waarbij de duurzaamheid en (opnieuw) het geringe gewicht doorslaggevend waren.

Nieuwpoortstraat, Amsterdam

Nieuwpoortstraat, Amsterdam

Aan de Nieuwpoortstraat 82-98 in Amsterdam realiseersde Kondor Wessels Amsterdam in opdracht van Eekholt Property de transformatie van kantoren naar 150 nieuwe appartementen. De begane grond bleef in gebruik als commerciële ruimte, waar bedrijven zich kunnen huisvesten. Om de 150 appartementen te kunnen realiseren, werd er over de hele lengte van het gebouw een opbouw op de 4e en 5e verdieping gerealiseerd. De voorzijde van het complex aan de Nieuwpoortstraat is voorzien van een buitengevelisolatiesysteem van Alsecco, genaamd Alprotect Quattro. Door het samenspel van uitgelezen organische componenten is Alprotect Quattro extreem resistent tegen mechanische belasting, zeer warmte-isolerend en ongevoelig voor vuil. Het gevelisolatiesysteem wordt afgewerkt met steenstrippen, welke speciaal voor deze locatie ontwikkeld zijn op kleur, structuur en afmeting.

Apollo Hotel, Papendrecht

Apollo Hotel, Papendrecht

Het Apollo Hotel in Papendrecht is een bekende plek voor talloze zakenmensen. Het hotel dateert uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. Na een uitbreiding in 2010 was het hoofdgebouw zichtbaar toe aan een face-lift. Alsecco stelde Next Real Estate voor om de gevels van het gebouw door middel van een isolatiesysteem met steenstrips in één operatie mooier én energiezuiniger te maken. Het resultaat is spectaculair. In vier weken tijd veranderde het Apollo Hotel van een gedateerd gebouw in een opvallende, eigentijdse blikvanger. TransVorm, verantwoordelijk voor de vormgeving en uitvoering van het project, koos voor een gevel waarin baksteen beeldbepalend is. Het hoofdgebouw is daarmee weer in lijn gebracht met het nieuwe gedeelte van het hotel. De architecten van TransVorm leverden voorbeeldfragmenten van de gevel aan. Alsecco produceerde op basis van die ontwerpborden exact op kleur Alsecco steenstrips van 40x400 mm en van 135x500, die in de uitvoering ten opzichte van elkaar verspringen. De steenstrips zijn onderdeel van een compleet extern muurisolatiesysteem van Alsecco. Als aanvullende energiebesparende maatregelen zijn in de gevels de kozijnen vervangen en is de uitvoering van de balkons aangepast.

Aardschokbestendige woningen, Woldendorp

Aardschokbestendige woningen, Woldendorp

Een huis dat geen of zeer lage energiekosten heeft: dat bereik je met een energie neutrale woning. Het Centrum voor Veilig Wonen zet zich in voor het herstellen van aardbevingsschades aan woningen en gebouwen in het aardbevingsgebied Groningen. Naast schadeherstel zetten zij zich in op het versterken en verduurzamen van woningen. Zo ook de projecten aan de Heemweg en Klapsterweg in Woldendorp. Door de gevaren en invloeden van aardschokken in provincie Groningen, was het een vereiste om de woningen veilig en aardschokbestendig te maken. De woningen zijn naast aardschokbestendig, ook energieneutraal. Door toepassing van een thermisch buitengevelisolatiesysteem is de isolatiewaarde van de woning geoptimaliseerd. Op steeds meer gebouwen zorgen gevelisolatiesystemen voor wooncomfort, een behaaglijk binnenklimaat en een aanzienlijke energiebesparing. Bovendien beschermt een gevelisolatie het gebouw zelf. Zo levert het een lange levensduur en lagere onderhoudskosten op. De woningen zijn afgewerkt met steenstrippen van alsecco, welke speciaal op maat, kleur en structuur zijn gemaakt voor dit project. De wens van de klant was om met de steenstrips het bestaande uiterlijk van de woningen na te bootsen. Met deze vraag zijn de steenstrippen zo gefabriceerd, dat zij exact hetzelfde eruit zien als hoe de woningen er voorheen uit zagen.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid