NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Zelfstandigenaftrek blijft in 2014

door: Gert van de Bovenkamp
| Administratie Management

Het kabinet verandert in 2014 nog niets aan de zelfstandigenaftrek. Als zelfstandig ondernemer kunt u ook volgend jaar in aanmerking komen voor de zelfstandigenaftrek. U betaalt dan minder belasting. U mag een vast bedrag van € 7.280 fiscaal aftrekken.

Om in aanmerking te komen voor Zelfstandigenaftrek, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

De zelfstandigenaftrek bedraagt niet meer dan het bedrag van de winst vóór ondernemersaftrek. Deze beperking geldt niet als u in aanmerking komt voor de startersaftrek. Als uw winst te laag is om de zelfstandigenaftrek geheel toe te passen, kunt u het bedrag aan niet-gerealiseerde zelfstandigenaftrek verrekenen in de volgende 9 jaar. De winst moet in die jaren dan wel hoger zijn dan de zelfstandigenaftrek in die jaren.

U geeft de zelfstandigenaftrek aan in uw aangifte inkomstenbelasting. Meer info op de site van de Belastingdienst.

Overigens treft het kabinet voorbereidingen voor de introductie van de winstbox. De bedoeling van het kabinet is om de zelfstandigenaftrek vanaf 2015 af te schaffen. De winstbox wordt de opvolger van de huidige winst uit onderneming voor de inkomstenbelasting. De winstbox moet meer evenwicht in de belastingheffing tussen ondernemers en werknemers brengen.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid