NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Zelfreinigende coating

door: Erica van Aken
| Techniek

Zelfreinigende coating

Zelfreinigend. Dat is het niveau dat Strikolith met haar Peents assortimentsgroep volledig beheerst. De Strikolith Peents Pearlcoat is een muurverf met zelfreinigende eigenschappen op basis van een intelligente Strikoxan bindmiddelentechniek en kenmerkt zich door sterk afparelende eigenschappen die daarmee de vuilaanhechting zeer sterk beperken. Het geveloppervlak wordt met de Peents Pearlcoat superhydrofoob. Tijdens regen rollen de waterdruppels dankzij het afparelende effect naar beneden. Doordat de waterdruppels aan het vuil hechten, ontstaat een zelfreinigende werking en blijft het oppervlak langer schoon.
In tegenstelling tot andere verfontwikkelingen wordt de afparelende werking op het gebied van vuil en vocht niet tot stand gebracht door vulstoffen of additieven, maar door een speciaal ontwikkeld Strikoxan bindmiddel. Dit bindmiddel geeft de coating een microstructuur met een bepaalde oppervlaktespanning, waardoor waterdruppels op de Pearlcoat samentrekken, het vuil meenemen en daarmee een schone gevel achterlaten.

Daarnaast heeft Strikolith Peents Pearlcoat alle (natuurlijke) eigenschappen die je normaal gesproken alleen van een minerale verf mag verwachten. Bijzonder dampopen (Sd-waarde 0,01 [m]), algwerend, en zoals al gezegd, zelfreinigend. Daarmee is het Peents Pearlcoat verfsysteem bijzonder geschikt als onderhoudsarme coating op oude en nieuwe steenachtige en gepleisterde ondergronden en mag zich met zijn bijzondere eigenschappen tot de absolute top van de Nederlandse afbouwverven rekenen.

Partner in verfsystemen

Strikolith heeft kennis en ervaring op het gebied van verf- en pleistersystemen gebundeld in de Strikolith Peents assortimentsgroep, zodat een uitvoerige technische ondersteuning vanaf de ontwerp- tot uitvoeringsfase gewaarborgd is.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid