NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Zelfinspectie werkdruk en ongewenst gedrag

door: Webbeheer
| Personeel Management

Zelfinspectie werkdruk en ongewenst gedrag

Te hoge werkdruk en ongewenst gedrag kunnen werkstress veroorzaken. Als werkgever bent u volgens de Arbowet verplicht om te controleren of u in uw bedrijf genoeg doet om hoge werkdruk, pesten of discriminatie te voorkomen. Hiervoor zijn online zelfscans gemaakt.    

Werkstress veroorzaakt verzuim, uitval en lagere productiviteit van werknemers. Werkstress kan ontstaan door te hoge werkdruk, seksuele intimidatie, pesten, arbeidsdiscriminatie, en agressie en geweld. Of een combinatie daarvan. De wet noemt deze factoren Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA). Volgens de Arbowet zijn alle werkgevers verplicht om deze zaken aan te pakken.

Kijk vanuit de ogen van de inspecteur naar uw eigen bedrijf

De Inspectie SZW controleert of uw organisatie genoeg doet tegen werkstress. Met de drie zelfinspecties checkt u dit zelf. U kijkt dan als het ware door de bril van de inspecteur naar uw eigen organisatie. Als blijkt dat u méér moet doen om werkstress bij uw medewerkers te voorkomen, krijgt u een handige actiepuntenlijst. Verder biedt de website informatiebronnen en hulpmiddelen om te hoge werkdruk, seksuele intimidatie, pesten, arbeidsdiscriminatie, agressie en geweld tegen te gaan.

Ga naar de online zelfinspecties

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid