NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Würth helpt met gevaarlijke stoffen

door: Armand Landman
| Management Werkvoorbereiding

ISI

In veel bedrijven werken medewerkers met gevaarlijke stoffen. De risico's worden vaak onderschat of men is zelfs niet bekend met het feit dat er met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt. Blootstelling aan bepaalde gevaarlijke stoffen kan namelijk erg gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever om de risico’s te beheersen rondom het werken met gevaarlijke stoffen. ISI!! Gevaarstofmanagement van Ledenvoordeelpartner Würth helpt je met het beheren van gevaarlijke stoffen en het naleven van de wetgeving. 

Welke stoffen zijn gevaarlijk?

Eerst is het belangrijk om te weten welke stoffen ‘gevaarlijk’ zijn. Dat zijn er meer dan je denkt. Denk bijvoorbeeld aan chemische producten als reinigings- en onderhoudsmiddelen, kleefstoffen, afdichtmiddelen (lijmen en kitten), primers en coatings, smeermiddelen en roestverwijderaars. Werk je met deze stoffen, dan zijn daar veel wettelijke verplichtingen en eisen aan verbonden.

Arbowet

De Arbowet verstaat onder ‘gevaarlijke stoffen’ chemische stoffen, brandstoffen, aardgas en lpg (vloeibaar gas). Ook stoffen die door micro-organismen worden geproduceerd en fijnstof vallen in deze categorie. 

ISI Gevaarstofmanagement

ISI!! Gevaarstofmanagement van Würth helpt je met het beheren van gevaarlijke stoffen en het naleven van de wetgeving. Zo zijn voor alle Würth producten de werplekinstructiekaarten en veiligheidsbladen te downloaden in ISI!! Gevaarstofmanagement. Als werkgever ben je immers verplicht om het veiligheidsinformatieblad (VIB) bij voorkeur te vertalen in een werkplekinstructiekaart (WIK) voor werknemers die met de gevaarlijke stof gaan werken. 

Meer weten? klik op bovenstaande link, vraag uw Würth vertegenwoordiger om uitleg, of mail.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid