NOA Menu

NOA Kenniscentrum

WK Pool

door: Webbeheer
| Praktijk Personeel

Tijdens komende WK voetbal zijn de wedstrijden buiten standaard kantoortijden. Anders wordt er volop televisie gekeken op werkvloer. Ook worden er talloze pooltjes opgezet. Het is leuk voor de collegialiteit om met de medewerkers uitslagen te voorspellen en het fanatisme van iedereen te testen: wie heeft de meeste voetbalkennis en gaat er met de winst vandoor?WK2014Voetbal

Hoeveel mag er worden ingelegd?

Meestal wordt een inleg bepaald en ontvangt de winnaar de pot met het verzamelde geld. Een inleg is natuurlijk niet verplicht en u kunt er als werkgever ook voor kiezen een tastbaar cadeau beschikbaar te stellen, zoals een tablet of voetbalkaartjes, in plaats van een geldprijs. Als de te winnen geldprijs - of de waarde van de prijs - onder de € 454,- blijft, is er niet veel aan de hand.

Belastingvrije pool

De belangrijkste voorwaarden om een WK-pool belastingvrij te houden, zijn de volgende:

  • Is er sprake van een pool onder een kleine groep collega's, waar anderen buiten deze groep niet aan mee mogen doen, dan is er geen kansspelbelasting verschuldigd.
  • Over prijzen met een waarde van € 454,- of minder, hoeft geen kansspelbelasting te worden betaald. U hoeft ook geen belasting te betalen als de inleg groter of gelijk is aan de prijs, maar dit zal bij een WK pool niet snel voorkomen.
  • Het bedrag van € 454,- geldt voor het totaal van de prijzen, als de winnaar € 300,- krijgt en de tweede en derde plaats elk € 100,-, dan gaat u er overheen.

Kansspelbelasting

Bij een prijs van meer dan € 454,- is het gehele bedrag van die prijs belast met 29% kansspelbelasting.

Bron: MKB Servicedesk

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid