NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Wie te volgen op social media?

door: Erica van Aken
| Marketing

Social Media

Je hebt een account aangemaakt op Facebook, Twitter en/of LinkedIn. Nu is het zaak om je social medianetwerk uit te breiden. Wie moet je volgen en waar vind je die mensen, bedrijven of interessante groepen? En moet je ook de concurrentie volgen? 

Voor je zakelijke account is het verstandig om ook je netwerk zakelijk te houden. Zo voorkom je dat je wordt overstelpt met berichten van je vrienden of kennissen over dingen die niets met je bedrijf te maken hebben. Dat leidt alleen maar af. Wees dus selectief. Je privékiekjes plaats je alleen op je persoonlijke account. Berichten die interessant zijn voor klanten en zakelijke relaties noem je juist op je Facebook bedrijfspagina, LinkedIn status en zakelijke tweets.

Eerst plaatsen, dan volgen

Voordat je mensen uitnodigt jouw pagina leuk te vinden, of te ‘followen’, is het slim om al een paar tweets of updates te hebben geplaatst. Dit geldt ook als je uit onderstaande lijst personen/bedrijven selecteert om zelf te volgen. Als je iemand gaat volgen, krijgt hij of zij namelijk bericht. De kans is groot dat deze persoon een bezoek brengt aan jouw profiel en op basis daarvan beslist of je het waard bent om terug te volgen of niet. Staat er niets, dan is het onwaarschijnlijk dat ze je interessant genoeg vinden om te volgen. 

Bouw aan je netwerk

Om te beginnen kun je natuurlijk mensen en bedrijven uit je eigen netwerk gaan volgen. Die vind je door bovenin de zoekbalk een naam in te vullen. Bij Twitter kun je ook een trefwoord invullen in de zoekbalk. Je krijgt dan onder het meest linkse tabje ('tweets') te zien wie dit trefwoord heeft gebruikt in zijn of haar tweets. Zeggen ze iets nuttigs? Dan kan het interessant zijn om deze gebruikers te volgen.

Instanties volgen

Het is slim om bedrijven en instanties te volgen die voor jouw bedrijf of branche belangrijk zijn. Natuurlijk NOA, maar ook bepaalde leveranciers van producten die je veel toepast, instanties die veel melden over onderwerpen waarin jij je wilt onderscheiden en interessant nieuws melden dat je kunt delen. Onderstaand hebben we een overzicht voor je samengesteld zodat het nog eenvoudiger wordt om op de hoogte te blijven. Je kunt rechtstreeks doorlinken om de personen/bedrijven en instanties op Facebook, Twitter en LinkedIn te volgen. 

NOA Afbouw
Professionele afbouwers verenigen zich bij NOA; de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven. Op onze social media pagina’s bieden we actualiteiten, handige weetjes en een kijkje bij ons secretariaat. Te volgen via:

Facebook Logo Twitter Logo Linkedin Logo

Technisch Bureau Afbouw
Het TBA heeft in 2013 de technische dienstverlening van het Bedrijfschap Afbouw overgenomen. Op social media bieden zijn info over richtlijnen, technische kennis en actualiteiten. Te volgen via:

 Facebook Logo Twitter Logo 

MKB Servicedesk

Deze zakelijke dienstverlener wil ondernemers verder helpen, door antwoord te geven op vragen, verhalen te delen en te inspireren om verder te denken. Te volgen via:

Facebook Logo Twitter Logo Linkedin Logo

Cobouw
Cobouw, dé portal voor de bouw! Cobouw richt zich op diegene die een professionele relatie met de bouw heeft. Te volgen via:

Facebook Logo Twitter Logo Linkedin Logo

KBB Savantis
Savantis (het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor o.a. de sector afbouw) staat voor creatieve vakmensen op het gebied van ontwerp, interieur en onderhoud die – na een middelbare beroepsopleiding met leren en werken in de praktijk – bijdragen aan een duurzame samenleving. Te volgen via:

Facebook Logo Twitter Logo Linkedin Logo

Knauf
Knauf werkt elke dag hard aan oplossingen voor stukadoren en droge afbouw die bijdragen aan maximaal comfort voor de eindgebruiker. Zij leveren innovatieve (af)bouwsystemen en -materialen voor nieuwbouw, renovatie en restauratie. Te volgen via:

Facebook Logo Twitter Logo Linkedin Logo

Strikolith
Strikolith is karakter bepalend in gevel- en plafondafwerking. De missie die strikolith heeft is het creëren en aanbieden van afbouwoplossingen voor comfort, energiebesparing, verfraaiing en de bescherming van het milieu. Te volgen via:

Facebook Logo Twitter Logo Linkedin Logo

Brander Afbouwproducten 
Brander Afbouwprodukten is producent en distributeur van professionele spuit- en sierpleisters bedoeld voor het duurzaam verfraaien van wanden, plafonds en gevels. Naast spuit-, sier- en gladpleisters levert Brander ook reparatie- en egalisatiemiddelen, hulpproducten en muurverven. Te volgen via:

Facebook Logo  

Saint-Gobain Gyproc
Saint-Gobain Gyproc is wereldwijd de marktleider op het gebied van gipsproducten en systemen voor de binnenafbouw. Zij voorzien in zowel wandsystemen, plafond- en vloeroplossingen en oplossingen voor het brandwerend bekleden van staalconstructies. Te volgen via:

Facebook Logo Twitter Logo Linkedin Logo

Schoonewil Techniek
Schoonewil Techniek is de leverancier voor zowel machines als materialen, maar bovenal expert op het gebied van machines in de afbouwbranche. Te volgen via:

Facebook Logo Twitter Logo 

Het Neerlandsch Stucgilde
Het Neerlandsch Stucgilde is een organisatie van bedrijven die kennis en kunde bewezen hebben op het gebied van restauratie- en decoratiestucwerk. Te volgen via:

Facebook Logo Twitter Logo Linkedin Logo

Divario commerciële communicatie
Divario helpt bedrijven om zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Met als doel: klanten vinden en behouden. Te volgen via:

Facebook Logo Twitter Logo Linkedin Logo

Duurzaam Thuis
Je wilt aan de slag met duurzaamheid, of onderscheid je door duurzaam te ondernemen. Dit platform verzamelt tips over duurzaam bouwen, wonen en leven. Te volgen via:

Facebook Logo Twitter Logo

Bouwformatie

Een Bouwcommunity voor kennis, inspiratie en communicatie. Kennis in de bouw wordt gebundeld en komt op social media beschikbaar voor alle partijen in het bouwproces. Naast architectuur en nieuws worden ook bouwdetails en bouwkosten gedeeld. Te volgen via:

Facebook Logo Twitter Logo Linkedin Logo


Bouwend Nederland
De vereniging van bouw- en infrabedrijven in Nederland. Ze doen melding van actualiteiten en staan voor een vitale bouwsector die bouwt aan duurzame vernieuwing van de leefomgeving. Te volgen via:

Facebook Logo Twitter Logo Linkedin Logo

BouwProfs
Een enorm online netwerk voor professionals in de bouw en vastgoed. Social media brengt professionals uit de gehele bouwsector met elkaar in contact. Te volgen via:

Facebook Logo Twitter Logo Linkedin Logo

BouwKennisBlog
Dit Marketingblog voor de bouwketen biedt op social media betrouwbare markt- en marketinginformatie. Te volgen via:

Facebook Logo Twitter Logo 

De Beste Social Media:
Een platform van Studio Broekhuizen, met wat zij vinden de meest creatieve updates van bedrijven op social media. Om inspiratie op te doen voor je eigen posts. Te volgen via:

Facebook Logo Twitter Logo

Zelfstandige Professionals

Dé Facebook groep voor ZP'ers, ZZP'ers, professionals, kleinbedrijf, freelancers, starters en alle andere ondernemende mensen. Te volgen via:

Facebook Logo 

Wiltec
Wiltec gelooft in topkwaliteit. Binnen het productaanbod, maar zeker ook in service. Daarom biedt Wiltec klanten doelmatige totaaloplossingen, op basis van hoogwaardige producten en duurzame relaties. Te volgen via:

Facebook Logo Twitter Logo Linkedin Logo

Platform31
Kennis- en netwerkorganisatie voor stedelijke en regionale ontwikkeling. Te volgen via:

Twitter Logo Linkedin Logo

SBRCURnet
SBRCURnet is een onafhankelijk kennisnetwerk voor de bouwsector. Te volgen via:

Twitter Logo Linkedin Logo

Afbouw op niveau
Afbouw op Niveau biedt een netwerkplatform voor (bouw)professionals welke kwalitatief en verantwoord (af)bouwen hoog in het vaandel hebben staan. Te volgen via:

Linkedin Logo

SCAB
SCAB ondersteunt zo'n 3600 ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, waarvan een groot gedeelte gespecialiseerd is in de bouwsector. Te volgen via:

Linkedin Logo

Afbouwprofs
Afbouwprofs heeft als missie; het samenbrengen van leidinggevenden uit de afbouwbranche met behulp van netwerksharing en collectieve doelgroepcommunicatie. Te volgen via:

Linkedin Logo

BouwMarketeer
De plaats waar de verkoop en marketing in de Bouwkolom zijn collega's kan ontmoeten en kennis op het gebied van markt, marketing en sales kan delen. Te volgen via:

Linkedin Logo

Fermacell BV

Fermacell BV houdt zich binnen het Xella-concern bezig met de productie en levering van gipsvezelplaten en vloerelementen onder de merknaam fermacell. Te volgen via:

Facebook Logo Twitter Logo Linkedin Logo

MVO Nederland

MVO Nederland is een kennis- en netwerkorganisatie die het bedrijfsleven stimuleert om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. MVO Nederland helpt ondernemers om de kansen van MVO te benutten; kansen die winst opleveren voor bedrijf, mens, milieu en maatschappij.

Facebook Logo Twitter Logo Linkedin Logo

 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid