NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Wat kunt u doen tegen hackers?

door: Webbeheer
| Management

Hackers Tegenhouden

U kunt drie dingen doen om het risico van datalekken en hacks voor uw afbouwbedrijf te verkleinen. Zo is het regelmatig maken van een back-up een eenvoudige maatregel die u ervan verzekert dat uw bestanden naar een veilig plek gekopieerd zijn. Mocht het nodig zijn, dan kunt u verloren gegane data weer terugzetten. 

Uit onderzoek van de Haagse Hogeschool blijkt dat het overgrote deel van de Nederlandse afbouwbedrijven een firewall en antivirussoftware op zijn systemen heeft. Niet overal zijn deze beveiligingsmaatregelen up-to-date en daardoor kwetsbaar voor hacks. Regelmatig updaten is dus noodzakelijk.

Bescherming van uw data

Tot slot verdient het aanbeveling om goed na te denken over de bescherming van uw data, zeker in het licht van de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming die in mei van kracht wordt. Want uiteindelijk is dat waar alle cybercriminelen achteraan zitten: informatie. Uw systemen kunnen aan de buitenkant nog zo goed beveiligd zijn, als uw data onbeschermd voor het grijpen liggen zodra een hacker toch binnenkomt, is alle moeite voor niets geweest. Zorg ervoor dat alles wat u qua data na aan het hart ligt, versleuteld wordt opgeslagen. Dan is het in de handen van cybercriminelen onbruikbaar en dus veilig.  

Hieronder vindt u meer interessante artikelen over dit onderwerp:

Welke technologische beveiliging is onmisbaar voor een mkb’er? 
Cybercriminelen zoeken naar bekende lekken om bij organisaties binnen te komen. Wat kunt u doen om het ze zo moeilijk mogelijk te maken? Lees welke minimale security onmisbaar is voor u als ondernemer.

Het belang van een goede, regelmatige back-up
Met een back-up kunt u belangrijke gegevens herstellen wanneer ze beschadigd raken of gegijzeld worden door ransomware. Hoe maakt u een back-up en waar bewaart u deze? 

Waarom encryptie cruciaal is voor een ondernemer
Het versleutelen van gegevens zorgt ervoor dat alleen degene met de juiste sleutel toegang heeft tot die informatie. Het beschermt privacygevoelige data en maakt uw bedrijfsinformatie waardeloos in handen van een hacker. 

Op de website van Veilig Zakelijk Internetten kunt u uw kennis over security testen en bovendien een gratis risicoscan uitvoeren die u vertelt hoe het staat met de beveiliging van uw bedrijf. 

Normaal gesproken kost deze risicoscan 300 euro, maar doordat MKB-Nederland en de overheid het belangrijk vinden dat het Nederlandse mkb goed beveiligd is, is de scan nu tijdelijk gratis. Laat deze kans dus niet liggen om inzicht te krijgen in uw huidige staat van security.

Doe de gratis Cyber Risico Scan 

 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid