NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Wat is Dubokeur®

door: Erica van Aken
| Marketing Techniek

Dubokeur

Het Dubokeur® keurmerk bewijst dat een product, grondstof of woning tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort. Dit certificaat is alleen te verkrijgen als door het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) een milieukundige levenscyclusanalyse is gemaakt. 

Het NIBE gaat niet over één nacht ijs en kijkt ook naar ‘concurrerende’ producten in de markt alvorens een certificaat te verstrekken. Het beoordeelt als onafhankelijk kennisinstituut de milieu-impact van het product over zijn gehele levenscyclus op basis van 17 (milieu)aspecten, variërend van broeikaseffect tot hergebruik of verwerking van het afval. Alleen de bouwproducten die milieutechnisch tot de besten behoren, komen in aanmerking voor het DUBOkeur®.  

Het is een officieel (en commercieel) label, waarmee kan worden aangetoond dat duurzaamheid ook echt wat voorstelt. Het is geen ‘zelfbedacht’ marketinglabel. Op deze manier kunnen afbouwers die met Dubokeur®producten werken zich ook écht onderscheiden. Daarmee wordt een stukje van het duurzaam ondernemen ingevuld. Een stukadoor die zich profileert, door aan te tonen met een gecertificeerd duurzaam product te werken en daar een goed verhaal bij heeft, kan een streepje voor hebben op de concurrent die dat niet doet.

Meer info: Dubokeur.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid