NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Wat geven we met Kerst?

door: Webbeheer
| Relatiebeheer Management

Kerstpakket (1)

Het kerstpakket is weer helemaal in! Uit ‘het Kerstpakkettenonderzoek 2016’ blijkt dat 87 procent van de werknemers rond de kerstdagen graag een blijk van waardering ontvangt. Ook vindt 48 procent van de werknemers de waarde van het pakket onbelangrijk. In het onderzoek is gevraagd wat voor kerstpakket men op prijs stelt; dit kan u nieuwe ideeën voor komende Kerst bieden.

Dacht u dat uw personeel de blikken ragout onderhand wel zat was? Niks is minder waar. Op één staat nog steeds het traditionele kerstpakket (32 procent), gevolgd door een cadeaubon (22 procent) en een geldbedrag (12 procent). Huishoudelijke apparaten of spullen voor het interieur hoeft u niet uit te zoeken; in het Kerstpakkettenonderzoek 2016’ uitgevoerd door de Zaak geven werknemers aan die niet graag terug te zien in hun kerstpakket (beiden 1 procent). Vorig jaar was maar liefst 89 procent van de werknemers blij met het pakket dat ze van hun werkgever ontvingen!

Belasting over kerstpakketten

Let er bij het schenken van een kerstpakket op dat uw werknemer(s) geen belasting over zijn/haar eigen kerstpakket moet betalen. In principe moet u namelijk over de waarde van vergoedingen en schenkingen loonbelasting en premie volksverzekeringen inhouden. Om te voorkomen dat uw werknemer belasting moet betalen, zijn er twee mogelijkheden:

  • Zorg ervoor dat uw pakket niet meer kost dan 70 euro inclusief btw. Dan hoeft u er geen belasting over te betalen. U mag bij een waarde van 70 euro of minder, 20 procent eindheffing toepassen.
  • U moet gebruik maken van de werkkostenregeling, waarbij u de kerstpakketten onderbrengt in de vrije ruimte. U mag een bedrag dat overeenkomt met 1,4 procent van de totale loonsom van uw onderneming besteden aan vergoedingen of verstrekkingen.

Bron: MKB Servicedesk 

 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid