NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Wake-up call: wat te doen tegen slaapproblemen

door: Jolanda Reede
| Management Personeel

Wake-up call

Circa 30% van de Nederlanders heeft slaapklachten. Voor mensen met onregelmatige werktijden ligt dit percentage zelfs tussen de 42% en 68%. Slaapproblemen kosten de Nederlandse economie jaarlijks naar schatting 3 tot 4,5 miljard euro. Daarom heeft begunstigend lid Arboned een ‘slaaptest’ ontwikkeld en geven ze tips om beter te kunnen slapen.  

Niet goed slapen heeft grote invloed op werk. Het leidt tot hoger verzuim, meer ongevallen en lagere productiviteit. Hoe goed slapen uw mensen? En welke impact heeft dit op hun werk? Veel werkgevers denken hier niet over na, simpelweg omdat ze vinden dat slaap privé is. Maar wat als een slecht slapende collega een ongeluk veroorzaakt of ziek wordt van te weinig slaap? Dan is het wel degelijk ook uw probleem. 

Benieuwd wat voor slaper u zelf bent? Doe de test

Webinar Slaapproblemen

Wilt u meer weten over de oorzaken van slecht slapen en wat u en uw werknemers hieraan kunnen doen? Bekijk dan gratis ‘on demand’ het online webinar ‘Slaapproblemen en werk’, dat eerder dit jaar plaatsvond.

Bekijk het webinar Slaapproblemen en werk.

Boek ‘Megatrends slaap’

Trendwatcher Adjiedj Bakas en experts van ArboNed laten u zien wat u kunt doen om verzuim als gevolg van slaapproblemen te voorkomen en op welke signalen u kunt letten. Het populairwetenschappelijke trendboekje plaatst slaap in het bredere kader van welzijn, geluk, de juiste work-life-balance en stress-management. U kunt het boekje ‘Megatrends Slaap’ met cijfers, feiten en trends over slaap in relatie tot werk gratis via onderstaand formulier aanvragen.

Bestel gratis het boekje 'Megatrends Slaap'

Wat u kunt doen aan slaapproblemen

Er is iets te doen aan slaapproblemen. Hierbij ondersteunt Arboned u graag. Zij geven inzicht in slaap en bieden oplossingen, individueel en in groepsverband, om de slaapkwaliteit te verbeteren.

Individueel

  • Slaapcoaching: voor werknemers met lichte slaapproblemen. Door inzicht in en bewustwording van de eigen slaapproblematiek verbetert de slaapduur en de slaapkwaliteit.
  • Gesprekken met een psycholoog: een individueel behandelprogramma voor werknemers met serieuze slaapproblemen, met interventies gericht de persoonlijke situatie.

Groep

  • Workshop Wakker worden: een workshop voor werknemers met (beginnende) slaapklachten of werknemers die preventief willen werken aan het verbeteren van hun slaapkwaliteit. Door de praktische insteek kunnen de deelnemers direct met de opgedane kennis aan de slag.
  • Groepsbehandeling Goed slapen: voor werknemers met serieuze slaapproblemen. Het doel van deze aanpak is het verbeteren van de slaapduur en slaapkwaliteit.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Arboned helpt u graag verder. Meer informatie vindt u op hun website, of u kunt bellen via 030 299 64 44 en mailen

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid