NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Vloeibare ZandCement®; een nieuwe manier van werken

door: Webbeheer
| Praktijk

 Weber Film

Na lichtgewicht, eco en snelle zandcement heeft begunstigend lid Weber Beamix nu de volgende innovatie; weber.floor Vloeibare ZandCement® (VZC®). Gemakkelijk en snel aan te maken, bijzonder Arbo vriendelijk in de verwerking en het levert gegarandeerd een kwalitatief, hoogwaardige eindvloer op. ‘Vloeibare ZandCement ® is goed voor mens, milieu en portemonnee!’, stelt Weber Beamix.

Lichter werkt!

Nieuwe tijden, nieuwe wetten, zeker als het gaat om het verminderen van de fysieke belasting van de bouwvakker. Vanaf 1 januari 2015 controleert de inspectie strenger of de regels rondom het maken van zandcement dekvloeren volgens de traditionele methode worden nageleefd. ‘Maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?’ bedacht Weber.  Daarom ontwikkelden ze weber.floor VZC®, die de voordelen van de eenvoud van zandcement combineert met de unieke en hoogwaardige eigenschappen van cementgebonden gietdekvloeren.

VZC® is voor kleine oppervlakten verkrijgbaar in lucht- en waterdichte plastic zakken van 20 kg bij de bouwmaterialenhandel. Het is eenvoudig te verwerken met een spindel en kuip, betonmixer of een mengpomp.  Voor grotere oppervlakken staan de pomptruck of silosystemen ter beschikking. En eenmaal uitgegoten op de vloer is het vloeibare zandcement met een drijfrei af te werken. De sterkte is constant en wordt automatisch verkregen, vanwege het zelfverdichtende karakter van het vloeibare zandcement. 

Meer met minder 

Werken met weber.floor VZC® zorgt door het vloeibare ‘easy leveling’ karakter voor een hogere bouwsnelheid en daarmee voor een tijdsbesparing van circa 30%. Weber Beamix: ‘Dit betekent dat met minder inspanning, minder kosten en minder investeren uiteindelijk meer vierkante meters per uur gemaakt kunnen worden. Deze innovatie is dus ook nog eens goed voor de portemonnee. Daarnaast is het product direct en in vrijwel elke ruimte toepasbaar.’ 

Duurzaam en gegarandeerde kwaliteit 

In de praktijk blijkt dat de kwaliteit van een gesmeerd vloerveld vaak afneemt naarmate het vloerveld of de tijdsdruk groter wordt. Het is en blijft immers intensief handwerk, waarbij de mate van aandacht, inspanning en de gebruikte mortelkwaliteit uiteindelijk de kwaliteit van het eindresultaat bepaalt. Weber.floor VZC® kent dit probleem niet en zorgt vanwege de zelfverdichtende  eigenschappen altijd en overal voor een gegarandeerde kwaliteit. Daarnaast is dit cement gebonden product ongevoelig voor vocht en daarmee bij uitstek geschikt voor natte ruimten zoals badkamer, (bij-) keuken en WC. Door een 45% lagere CO footprint ten opzichte van traditioneel zandcement is de weber.floor Vloeibare ZandCement®  klaar voor de toekomst en past het perfect binnen de innovatieve en maatschappelijk verantwoorde Weber Beamix lijn van Mortels voor Morgen.

Voordelen:

  • Gieten: niet meer smeren en afreien
  • Gegarandeerde sterkteklasse: C16-F4
  • Tijdswinst: 30% sneller klaar
  • ECO: 45% CO reductie t.o.v. zandcement
  • Eenvoudig, gemakkelijk en snel te verwerken

Specificaties:

  • Laagdikte van 3 tot 10 cm
  • Cementgebonden 
  • Sterkteklasse C16-F4
  • 20 kg plastic verpakking

Meer info

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid