NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Verstuur een nieuwsbrief zodat klanten je onthouden

door: Erica van Aken
| Marketing Relatiebeheer

Mail Chimp

Het versturen van online nieuwsbrieven is een krachtige manier om je klanten betrokken te houden bij jouw organisatie. Een vorm van communicatie waar je één op één vaak geen tijd voor hebt. Naast social media is het verzenden van een nieuwsbrief een uitstekende manier om klanten door een kop of artikel te verleiden meer over jouw bedrijf te lezen. Vanuit je nieuwsbrief klikken ze door naar je website of social media, zodat je betrokken klanten houdt en je naamsbekendheid kan groeien.

Er zijn verschillende online programma’s waarmee je gratis nieuwsbrieven kunt versturen. MailChimp is een Engelstalig programma, maar gebruikersvriendelijk en met mooie ontwerpen. LaPosta is een online Nederlands programma waarmee je professioneel, in je eigen huisstijl, gepersonaliseerd en voorzien van afbeeldingen, bestanden, links en sociale media kunt voegen. 

Uw online redactie heeft MailChimp uitgeprobeerd en geeft de volgende recensie:

Wat is MailChimp?

MailChimp is een gebruiksvriendelijk systeem waarmee je tot 2000 mailadressen gratis online nieuwsbrieven kunt versturen. Een account aanmaken is simpel en kan op de website van MailChimp.

Gemakkelijk online nieuwsbrieven versturen

Met Mailchimp kun je nieuwsbrieven of andere mailings zelf ontwerpen. Maar je kunt ook gebruik maken van vele ontwerpen, templates en voorbeelden. Hoewel alles in het Engels staat aangeduid en uitgelegd, is de opmaak van het systeem overzichtelijk en praktisch opgebouwd. Tevens zit het stappenproces voor het opzetten van een mailing (campagne noemen ze dat bij MailChimp) logisch in elkaar. Achteraf kun je via het programma zien welk effect jouw mailing heeft gehad. Bijvoorbeeld: hoe vaak is jouw nieuwsbrief gelezen en waar is op doorgeklikt?

Een Nederlandse handleiding 

Mocht je de Engelstalige uitleg toch een beetje ingewikkeld vinden, dan is er een vriendelijke Nederlandse commerciële partij die je op aanvraag een Nederlandstalige handleiding van MailChimp mailt met een stap-voor-stap uitleg.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid