NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Verminderde kans op boete voor onveilige arbeidsomstandigheden

door: Gert van der Meulen
| Praktijk

Verminderde kans op boete

Controleurs van de Inspectie SZW, die meedoen aan een staking, delen de komende weken geen boetes uit. Hiermee willen ze een nieuwe cao voor rijksambtenaren afdwingen. De inspecteurs blijven wel gewoon controleren op veilige arbeidsomstandigheden, maar geven in deze periode alleen een waarschuwing. Niet alle inspecteurs doen mee aan de staking.

Hoewel de inspecteurs geen boetes uitdelen, is expliciet aangegeven dat ze het werk niet neerleggen. Het controleren van veilige arbeidsomstandigheden blijft hun verantwoordelijkheid en dat nemen zij serieus, zo is gemeld. Bij overtredingen delen de inspecteurs geen boetes uit, maar geven wel een officiƫle waarschuwing.

Minder geld voor de staatskas

De inspecteurs zijn begin juni al met de actie gestart. De verwachting is dat er door deze acties flink wat minder geld richting de staatskas rolt. De inspecteurs volgen met hun actie het voorbeeld van de politie die al maandenlang minder bekeuringen uitdeelt vanwege onenigheid over de cao.

Blijf veilig en gezond werken!

Dit bericht mag er natuurlijk niet toe leiden dat uw organisatie verslapt ten aanzien van veilig en gezond werken. De risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E), waar vorige week nog een speciale week van de RIE voor werd gehouden, is de basis voor uw organisatie om de arbeidsomstandigheden van u en uw medewerkers tegen het licht te houden en eventueel veiliger te maken.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid