NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Veranderingen per 1 januari 2014

door: Webbeheer
| Management Administratie

Door de Rijkoverheid zijn alle wijzigingen in de wetten en regels per 1 januari 2014 opgesomd. Online hebben ze een handig overzicht gemaakt: u kunt opties aanvinken waarvan u de wijzigingen wilt weten. We hebben enkele belangrijke zaken voor u geselecteerd:

Geen post meer bezorgd op maandag

Vanaf 1 januari 2014 vervalt de postbezorging op maandag. Het aantal verplichte bezorgdagen gaat hiermee van 6 naar 5 dagen. Rouwkaarten en medische post worden nog wel 6 dagen per week bezorgd.

Verhoging AOW-leeftijd

De AOW-leeftijd wordt in 2014 met 1 maand verhoogd. De AOW-leeftijd is dan 65 jaar en 2 maanden.

Bedragen boetes verkeersovertredingen

De hoogte van een verkeersboete hangt af van de overtreding. Per 1 januari 2014 gaan de maximale bedragen van verkeersboetes omhoog.

Kentekencard vervangt papieren kentekenbewijs

Vanaf 1 januari 2014 komt er een kentekencard met chip. Deze gaat het huidige tweedelige papieren kentekenbewijs vervangen.

Identificatieplicht werknemers

Werkgevers zijn verplicht de identiteit van werknemers te controleren. Per 1 januari 2014 is een kopie van het ID-bewijs van een ingeleende medewerker niet meer nodig in de administratie.

Minder zorgtoeslag in 2014

Uw zorgtoeslag wordt in 2014 lager. Dit is onder andere omdat de premie voor de zorgverzekering lager is geworden. De maximum zorgtoeslag wordt voor alleenstaanden € 865,-. Voor meerpersoonshuishoudens € 1.655,-.

Verplicht eigen risico wordt € 360,-

Vanaf 2014 is het verplicht eigen risico van uw zorgverzekering € 360,-. Dit eigen risico geldt voor alle verzekerden vanaf 18 jaar.

Maximale belastingtarief hypotheekrenteaftrek omlaag

Vanaf 2014 daalt het maximale belastingtarief waartegen hypotheekrenteaftrek kan worden afgetrokken met 0,5%.

Geen alcohol en niet roken onder de 18 jaar

Vanaf 1 januari 2014 mag je geen alcohol kopen als je jonger bent dan 18 jaar. Ook ben je vanaf 2014 strafbaar als je nog geen 18 jaar bent en in het openbaar alcohol bij je hebt. De leeftijdsgrens voor de verkoop van tabak is gestegen van 16 naar 18 jaar. Dit is om het aantal jongeren dat rookt terug te dringen.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid