NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Van A&O Services naar PGGM

door: Frank Rohof
| Administratie Personeel

PGGM (1)

Vanaf 6 juli 2015 neemt PGGM de uitvoering van pensioenregelingen en bedrijfstakeigen regelingen over van A&O Services. De overgang heeft geen inhoudelijke gevolgen, maar er veranderen wel zaken in de aanlevering en declaraties. De nieuwe Onlinedesk vervangt de bekende Infodesk van A&O. 

Door de economische crisis zijn de onderhouds- en afbouwsectoren onder druk komen te staan. Terwijl de omvang enorm kromp, nam de uitvoering van steeds ingewikkelder wordende regelingen toe. De uitvoeringsorganisatie moet daarom steviger zijn, maar de daaraan verbonden kosten moeten natuurlijk wel beheersbaar blijven. Daarom is vorig jaar besloten om van een kleine uitvoerder (A&O Services) over te schakelen naar een grote (PGGM).  

Geen inhoudelijke gevolgen

De overgang naar PGGM heeft geen inhoudelijke gevolgen, omdat cao-partijen de pensioenregelingen en bedrijfstakeigen regelingen bepalen. Het opbouwen van pensioen, vaststellen van premies en het declareren voor bedrijfstakeigen regelingen blijft daarom gelijk. Vanaf 6 juli a.s. gaat u, of uw administratiekantoor, dit echter doen via Onlinedesk en dat is wél nieuw! 

Online werkgeversportaal

Met dit beveiligde online werkgeversportaal kunt u uw gegevens eenvoudig aanleveren, inzien en wijzigen. In Onlinedesk kunt u ook facturen bekijken en declaraties insturen voor de bedrijfstakeigen regelingen. Vanaf juli ontvangt u per post geen facturen meer, omdat u die direct digitaal kunt inzien. Om het systeem met ingang van juli goed te kunnen laten werken, willen A&O en PGGM nu al een e-mailadres ontvangen van degene die het Onlinedesk account binnen uw onderneming zal gaan beheren. 

Eigen account vooradministratiekantoor 

Heeft u een administratiekantoor gemachtigd om uw loon- en personeelsgegevens aan te leveren? Dan ontvangt uw administratiekantoor binnenkort ook een brief en kunnen ze een eigen beheerder opgeven aan A&O/PGGM. Uw administratiekantoor krijgt namelijk een eigen account voor Onlinedesk. 

Meer weten

A&O Services en PGGM hebben een speciale website gemaakt om de overgang goed te laten verlopen. Het laatste nieuws, achtergrondinformatie en veel gestelde vragen vindt u op: www.samenonderwegnaar.nl. 

NOA Webtv video: Duurzaamheid bij PGGM'

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid