NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Uw organisatiestructuur in een organogram

door: Erica van Aken
| Management

Organisatieschema

Een organogram - ook wel organigram of organisatieschema genoemd - is een schematisch overzicht van de bedrijfsstructuur. Zo kan iedereen binnen het bedrijf in één oogopslag zien wie waarvoor verantwoordelijk is en aan wie er verantwoording moet worden afgelegd. 

Een organogram kan erg nuttig zijn voor uw medewerkers én uw klanten. Het biedt een helder overzicht hoe uw bedrijf in elkaar zit. Het verduidelijkt meteen wie zorg draagt voor een bepaalde afdeling en wie er verantwoordelijk is voor de resultaten en voor de resultaten van werknemers. Duidelijkheid zorgt voor rust binnen een bedrijf en goede en heldere afspraken zorgen ervoor dat het proces beter kan verlopen. 

Zorg dat iedere werknemer een organigram of organisatieschema heeft ontvangen, zodat het duidelijk is waar bij wie welke verantwoordelijkheden liggen. Dit verbetert de communicatie binnen een bedrijf.

Gebruik ons voorbeeld organisatieschema. Of maak zelf een organogram voor uw bedrijf, zoals bovenin deze pagina afgebeeld staat.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid