NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Uitzendbureaus nóg scherper gecontroleerd

door: Gert van der Meulen
| Personeel

Uitzendbureaus

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid overweegt een vergunningenstelsel voor uitzendbureaus in te voeren. De aanpak van malafide uitzendbureaus blijkt nog niet effectief genoeg. Ook gecertificeerde uitzendbureaus blijken namelijk de fout in te gaan. 

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil de lat voor het keurmerk van uitzendbureaus nóg hoger leggen. Zo blijkt uit een brief van de minister aan de Tweede Kamer. Als uitzendbureaus zich niet aan cao-afspraken houden, krijgen ze geen keurmerk. Ook worden controles gerichter en blijft het speciale interventieteam - dat inspecties doet bij bureaus - ook de komende jaren actief.

Vergunningsstelsel voor uitzendbureaus

Als het na de verbetering van het certificeringssysteem nog niet beter gaat in de sector, overweegt de minister een vergunningsstelsel in te voeren. Uitzendbureaus moeten dan een vergunning hebben om te kunnen opereren. De overheid kan op die manier meer controle uitoefenen op de kwaliteit van de uitzendbureaus. 

Let zelf goed op

Doet u zaken met een uitzendbureau, let dan zelf ook goed op of het bureau is wat het zegt te zijn. Controleer of het uitzendbureau is gecertificeerd. Leent u namelijk personeel in van een uitzendbureau dat een vals (of geen) certificaat gebruikt, dan draait u op voor de schade als het bureau te weinig belasting betaalt of premies afdraagt. Onderstaande links naar artikelen in ons kenniscentrum kunnen u uitleggen waar u op moet letten.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid