NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Uitzendbureau met vals certificaat kost u geld

door: Gert van der Meulen
| Management Werkvoorbereiding

Doet u zaken met een uitzendbureau, controleer dan of het bureau is gecertificeerd door de SNA. Leent u namelijk personeel in van een uitzendbureau dat een vals (of geen) certificaat gebruikt, dan draait u namelijk op voor de schade als het bureau te weinig belasting betaalt of premies afdraagt. Bij het Interventieteam Malafide Uitzendbureaus kwamen de laatste tijd veel klachten binnen over valse certificaten.


De Stichting Normering Arbeid verleent het SNA-keurmerk aan uitzendbureaus en (onder)aannemers van werk. Met dat keurmerk laten deze organisaties zien dat zij hun (financiële) administratie op orde hebben. Schakelt u als werkgever een uitzendbureau in, dan moet u controleren of het bureau gecertificeerd is door de SNA. U kunt dit gemakkelijk via de website van de SNA nagaan.

Voorkom schadeclaim van Belastingdienst

Door het uitvoeren van deze controle voorkomt u dat u als inlener van uitzendkrachten aansprakelijk wordt gesteld voor de achterstallige betalingen van het uitzendbureau. Meer over de inlenersaansprakelijkheid leest u in de folder Matiging keten- en inlenersaansprakelijkheid bij toepassing anoniementarief van de Belastingdienst.

Controleer inschrijving bij Kamer van Koophandel

U moet ook nagaan of het uitzendbureau is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Is het bureau niet ingeschreven, dan riskeren het uitzendbureau én u als inlener een boete van € 12.000,- per werknemer.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid