NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Uitje met het personeel toch belast

door: Gert van de Bovenkamp
| Personeel Administratie

Personeelsfeest

Alhoewel het er eerder nog op leek dat de Belastingdienst zich flexibel opstelde wat betreft het belasten van kosten voor personeelsfeesten binnen de werkkostenregeling, is de fiscus daarop recent toch teruggekomen.

Tijdens een webinar van de Belastingdienst, die werd georganiseerd omdat er nogal wat vragen zijn over de Werkkostenregeling (WKR), werd aangegeven dat een personeelsfeest zakelijk is. Dit, omdat het plaatsvindt in het kader van de dienstbetrekking. Het leek er op dat u de kosten voor een personeelsfeestje of -uitje niet ten laste van de vrije ruimte hoefde te brengen om het onbelast te laten zijn voor uw medewerkers.

Invulling activiteit is bepalend

Omdat er naar aanleiding van het webinar nog meer vragen kwamen, blijkt uit de antwoorden dat de Belastingdienst toch een ander standpunt inneemt: voor het beoordelen van de externe activiteit kijkt de Belastingdienst naar de invulling van het programma. Gaat het duidelijk om een zakelijke aangelegenheid, dan zijn de kosten onbelast voor uw medewerkers. Heeft de activiteit vooral een consumptief karakter, dan moet u de kosten tot het loon van de medewerker rekenen, of opnemen in de vrije ruimte. Hou hier dus rekening mee in het organiseren van een uitje.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid