NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Tips om het nieuwe jaar goed te beginnen

door: Erica van Aken
| Management

 

 

Sleutel Tot Succes

Kijkt u aan het eind van het jaar kort terug om vast te stellen wat er goed ging en wat u in het nieuwe jaar bij moet stellen? Ook al gaat het goed, dan nog zijn er zaken die u kunt aanpassen. Want de wereld om ons heen verandert in hoog tempo. U moet uw bedrijf constant aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. Speel in op trends en begin het jaar daarnaast met de volgende tips: 

Tip 1: Start met een schone lei

Uw kantoor heeft u vast aan het eind van het jaar nog opgeruimd. Een schoon bureau zonder stapels paperassen geeft ruimte om nieuwe ideeën vorm te geven. Maak ook een nieuwe start met uw e-mail? Begin met een geheel lege inbox.

Tip 2: Kom afspraken na

Een open deur tip die elke dag geldt: het is o zo belangrijk om als ondernemer afspraken na te komen. Afspraken met anderen en afspraken met uzelf. Stuurt u altijd de informatie die u beloofd hebt? Belt u op de afgesproken datum en tijd terug? Levert u de service waar uw relaties op rekenen (en nog wat meer)? Bij afspraken nakomen hoort ook uw eigen doelen nastreven. Daar is zelfdiscipline voor nodig. Want dat betekent dat u actie moet ondernemen, ook als u er op dat moment geen zin in hebt.

Tip 3: Optimaliseer marketing en sales

Ga er even voor zitten om te bepalen of u helemaal op het goede spoor zit met uw marketing en sales. Wat kunt u hierin nog verbeteren? Maak of herzie uw SWOT-analyse, maak een actieplan en zet uw communicatie-ideeën in een kalender. 

Tip 4: Verbeter uw ondernemersvaardigheden

Bent u een “ras-ondernemer” of een “expert-ondernemer”. In het eerste geval maakt het niet uit in welke branche u werkt, u zorgt gewoon voor succes, in het tweede geval bent u een kenniswerker, die met passie van uw vak specialist bent op een bepaald terrein. U leert het ondernemen met vallen en opstaan. Dan is het belangrijk om uw ondernemersvaardigheden bij te spijkeren. Kijk bijvoorbeeld nog eens naar de modules die NOA in de Ondernemersopleiding aanbiedt. 

Tip 5: Geniet van uw ondernemerschap 

Al zijn er momenten dat het moeilijk is, geniet vooral van uw ondernemerschap. Wees trots op uw vak en werk met passie. Wees blij dat u de vrijheid heeft om net zoveel of zo weinig uren per week te werken als u wilt, dat u precies kunt kiezen met welke klanten u wel of niet werkt en geniet van alle fijne dingen in het leven.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid