NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Tekla Structures, BIM-software voor de droge afbouw

door: Webbeheer
| Werkvoorbereiding Techniek

Tekla Structures

Er komt steeds meer vraag naar 3D-modellen. BIM groeit in de afbouwsector. Met Tekla Structures beschikt u over volledig Nederlandstalige 3D-software waarmee 2D-tekeningen of beschikbare 3D-modellen worden ingelezen en op basis waarvan eenvoudig kostenramingen en offertes gemaakt kunnen worden. Dit bespaart tijd, moeite en kosten. Ook na de opdracht, tijdens werkvoorbereiding en montage, biedt Tekla Structures diverse voordelen.

Ontdek Tekla Structures van begunstigend lid Construsoft, die zorgt voor een optimale ondersteuning bij het maken van calculaties, zowel op traditionele wijze (2D-tekeningen), als op basis van een BIM (3D-model). Het maken van calculaties en offertes gebeurt nog veelal op basis van handmatig meet- en invoerwerk vanaf 2D-tekeningen. Dit tijdrovende en arbeidsintensieve proces kan aanzienlijk sneller en nauwkeuriger worden uitgevoerd met Tekla Structures, waarbij 2D-tekeningen als onderleggers worden gebruikt voor het 3D-model. Als er een 3D-model voorhanden is, bijvoorbeeld een IFC, dan kunnen hier vaak direct hoeveelheden uitgetrokken worden.

Voordelen tijdens werkvoorbereiding

In de werkvoorbereidingsfase worden bestaande wandvormen hergebruikt in plaats van overgetekend. Door handige tools in Tekla Structures worden de wanden (LOD200) automatisch gedetailleerd voor montage (LOD400). Hierbij wordt elke stijl, gipsplaat, verstevigingshoek en raveling automatisch gegenereerd. Ook plafonds worden automatisch voorzien van kantlatten, T-profielen en plafondplaten. Bij het detailleren kan heel handig gebruik worden gemaakt van diverse beschikbare bibliotheken van afbouwleveranciers. Op elk gewenst moment kunnen tekeningen en uittrekstaten gegenereerd worden, zowel per verdieping, per wand-/plafondtype als per bouwfase.

Benieuwd naar de voordelen voor uw bedrijf? Vraag een gratis demonstratie aan bij Construsoft.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid