NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Succesvol samenwerken aan de hand van teamgedrag stijlentest

door: Erica van Aken
| Personeel Management

DISC

Teamrollen beschrijven het gedrag dat we kunnen herkennen wanneer wij samenwerken met anderen. Elke teamrol is eigenlijk een strategie in het omgaan met werk én met collega’s. Voor teams vormen de teamrollen daarom hét instrument om de verschillende stijlen van samenwerken succesvol te combineren.

Volgens de bekende theorie van Dr Meridith Belbin zijn er verschillende teamrollen te identificeren. Daarbij kan onderscheid worden gemaakt tussen functionele, organisatorische en persoonlijke rollen. Afhankelijk van de doelstelling, wat wilt u bereiken met een team, heeft ieder team een ideale samenstelling.

Een voorbeeld

Een team bestaande uit alleen maar uitvoerders loopt het risico veel werkzaamheden te verzetten zonder aansprekend resultaat. En alleen maar creatieve mensen bij elkaar lopen het risico te verzanden in ideeën. Door het toebedelen van taken en functies aansturen op basis van natuurlijke rollen, kan een veel beter werken en zal het resultaat aanzienlijk verbeteren.

Let er op dat teamrollen elkaar aanvullen en versterken. Maar let op: ze kunnen ook tegenstrijdig zijn en rivaliseren. In de praktijk hebben we allemaal twee à drie teamrollen die ons goed passen, een paar die we, al is het maar voor een tijdje en met wat goede wil, wel kunnen opbrengen, en een aantal die ons echt niet liggen, of die zelfs ronduit tegen onze natuur ingaan.

Een handige manier om de teamrollen snel inzichtelijk te krijgen en teams beter met elkaar te laten samenwerken, is om elke medewerker de teamgedrag stijlentest te laten maken. Bespreek de uitkomsten met elkaar en leer elkaar beter kennen. Daarna kunt u zonodig nieuwe teams vormen en de samenwerking bespreekbaar houden. 

Doe de teamgedrag stijlentest.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid