NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Software voor de droge afbouw

door: Jolanda Reede
| Werkvoorbereiding Praktijk

CadCeil

Tijdens de Plafond en Wanddag presenteerde Gilde Software een totaaloplossing voor de automatisering in de droge afbouw. De presentatie kreeg een officieel tintje door ondertekening van het samenwerkingscontract tussen begunstigend lid Gilde Software en NOA-bedrijf Bestek-44.

Bestek-44 ontwikkelde CADCeil, een applicatie om in AutoCad snel ruimtes uit te tekenen en automatisch plafondsystemen te laten berekenen en tekenen voor die ruimtes. Gilde Software is leverancier van HandSoft, ERP Software en verzorgde de koppeling tussen CADCeil en Handsoft.

CADCeil

Met CADCeil gebeurt de calculatie en werkvoorbereiding van systeemplafonds sneller en nauwkeuriger. Dat scheelt tijd vooraf en materiaal in de uitvoering. Zo kunnen calculators en werkvoorbereiders flink grotere stappen zetten. Nadat ruimtes zijn ingemeten, kan CadCeil/HandSoft het werk doen. De software berekent direct nauwkeurig hoeveel materiaal er netto nodig is en wat de kosten zijn. Daarmee is de werkvoorbereiding ook gereed en kunt u direct vanuit Handsoft bestellen.  

Ideaal: koppeling met HandSoft

De grote winst van CadCeil is de koppeling met het ERP-programma HandSoft. CadCeil werkt razendsnel doordat het zelf alleen de hoofdzaken doet: op basis van oppervlakte en gekozen plafondsysteem berekent het programma de benodigde materialen, zoals de hoeveelheid T-profielen en de hoeveelheid platen. Deze data exporteert de calculator/werkvoorbereider eenvoudig naar HandSoft. De calculator/werkvoorbereider geeft de details aan: keuze materiaal en kleur. Met één klik is de calculatie gereed en kan de offerte geprint worden. De werkvoorbereider kan het vervolg van het project eenvoudig en professioneel sturen en bewaken. Door CadCeil en HandSoft te koppelen, ontstaat er een echte totaaloplossing voor de ‘Droge Afbouw’. 

Investering

Het pakket dat Gilde Software aanbiedt, CadCeil en HandSoft, is geschikt en betaalbaar voor zowel grote als kleinere partijen. Voor HandSoft-gebruikers geldt de vuistregel dat zij de investering in CadCeil na twee tot drie middelgrote projecten hebben terugverdiend aan besparing op manuren en faalkosten. Voor nieuwe Handsoft gebruikers geldt: de exacte investering is afhankelijk van de eisen en wensen met betrekking tot HandSoft.

 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid