NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Social media voor zakelijk succes

door: Erica van Aken
| Marketing Relatiebeheer

Social Media

Waarom moet ik social media inzetten? Wat moet ik daar vertellen? En hoe zorg ik ervoor dat mijn sociale netwerk groeit zodat ook mijn naamsbekendheid groeit? Het zijn veel gehoorde vragen van ondernemers. Dezelfde vragen zijn ook vaak de redenen om niet aan social media te beginnen. Dat is jammer, want zet je social media op de juiste wijze in, dan kan het je zakelijk ook veel opleveren.

De maatschappij is de laatste jaren in een denderend tempo verschoven van offline naar online. Of je er nu blij of verdrietig van wordt: het is een feit dat we leven in een digitale wereld en dat wordt niet meer teruggedraaid. Het gevolg daarvan is dat communicatie veel sneller gaat. Er lijkt ook een lage drempel om online te delen. 

Waarom social media?

De grootste reden waarom je aan de slag moet met social media is dat je doelgroepen zich op social media bevinden! Social media zijn goed in te zetten als je in contact wilt komen met potentiële klanten, je naamsbekendheid wilt vergroten, snel een groot bereik wilt realiseren onder potentiële klanten en de interactie met klanten aan wil gaan. 

Verkondig de juiste boodschap

Elke doelgroep vergt een andere aanpak. Pas je boodschap daarop aan en vraag jezelf af wie je met welke social media wilt bereiken. Is een bedrijfspagina op Facebook het nuttigst, kies je voor een persoonlijk up-to-date LinkedIn profiel met dito bedrijfspagina, of Twitter je er graag op los. Hoe dan ook wil je toegevoegde waarde tonen met relevante nieuwsberichten, tips en mooie beelden. Kies voor berichten waar je (potentiële) klanten wat aan hebben. Content die ze graag willen delen. 

Waar beginnen

Eenmaal een account aangemaakt, moet je dus enerzijds zorgen voor de juiste berichten voor je doelgroep(en) en anderzijds moet je werken aan uitbreiding van je online netwerk. Wil je voorzichtig beginnen en de kat uit de boom kijken? Selecteer dan eerst uit onze basislijst met interessante organisaties de instanties die je een poosje gaat volgen: je kunt dan inspiratie opdoen voor te delen berichten. Realiseer je wel, dat als je wilt dat deze organisaties ‘terug volgen/liken’ er eerst al interessante berichten op je pagina moeten staan, alvorens je hun gaat volgen. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid