NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Slimme LinkedIn tips voor betere vindbaarheid

door: Webbeheer
| Marketing Relatiebeheer

LinkedIn tips

LinkedIn heeft dit jaar de layout grondig aangepast. Wat is er anders? En welke slimmigheidjes kunt u toepassen om nog beter voor de dag te komen? We zetten het één en ander op een rijtje.

Op LinkedIn heeft u de mogelijkheid om een persoonlijk profiel te beheren en een bedrijfsprofiel aan te maken. Het aanmaken van een bedrijfspagina op LinkedIn is aan te raden. Het geeft meer ruimte om uw bedrijf te presenteren en uw eigen website wordt bijvoorbeeld sneller gevonden als u deze linkt met uw bedrijfsprofiel op LinkedIn. In dit artikel gaan we verder alleen in op de veranderingen in uw persoonlijk profiel. 

Verschillen tussen desktop en mobiel

De nieuwe user interface ziet er flink anders uit en heeft ook andere mogelijkheden. Bovendien zit er verschil in de device die u gebruikt om uw profiel te beheren. Met uw mobieltje kunt u soms meer dan van achter uw pc. 

Check uw samenvatting

Als anderen op uw profiel klikken, zien ze uw professionele titel en twee regels van uw samenvatting. Pas als ze klikken op "Meer weergeven" krijgen ze de rest te zien. Dit is een reden om nog eens goed te kijken naar uw samenvatting en de belangrijkste zaken in de 1e twee regels te vermelden.

Langere headline via mobiel

Uw profiel- en achtergrondfoto springen altijd in het oog, maar daarna kijken mensen vaak direct naar uw headline. Zet daarom daar niet alleen uw functietitel neer, maar gebruik de headline als een mini-bedrijfspitch. Vult u de headline op de desktop in, dan kunt u maximaal 120 tekens typen. Op uw mobiel kunt u echter ook uw headline bewerken en daar is ruimte voor meer dan 200 tekens! Bewerk uw headline daarna niet meer op de desktop, want dan springt hij weer terug naar de 120 tekens en ben je alles kwijt. 

Aanbevelingen

Toen de nieuwe interface net was geïntroduceerd, was het niet meer mogelijk om iemand aan te bevelen. Er kon alleen nog een aanbeveling gevraagd worden. Dit probleem is inmiddels opgelost, want het aanbevelen van personen kan weer gewoon via een bezoekje aan het profiel. Wilt u iemand aanbevelen, klik dan op de drie puntjes rechts naast de profielfoto (net als bij de mobiele versie). Dit is ook de plaats waar u een connectie kunt verwijderen of ontvolgen.

Aanbevelingen beheren

U kunt verkregen en gegeven aanbevelingen ook beheren. Als u bent ingelogd op LinkedIn kunt u op https://www.linkedin.com/recs kijken en daar nieuwe aanbevelingen schrijven, mensen uit uw netwerk hierom vragen of minder relevante aanbevelingen verwijderen. 

Verzonden uitnodigingen

Dezelfde truc is toe te passen op verzonden uitnodigingen. Deze zijn namelijk al een tijd niet meer terug te vinden via de verschillende submenu’s. Lastig, want weet u nog wie u allemaal hebt uitgenodigd? En welke tekst u hierbij hebt gezet? Ook deze informatie is gelukkig nog wel terug te vinden, middels hetzelfde principe als voorgaande punt. Ga naar https://www.linkedin.com/people/invites en u ziet een overzicht van de door u verzonden uitnodigingen. Als u met uw muis over het envelopje gaat ziet u ook de gepersonaliseerde tekst die u hebt gebruikt.

Helaas, niet meer taggen...

Helaas is het niet meer mogelijk uw connecties te taggen. Dat was een handige feature in de vorige versie. U kunt alleen nog op naam zoeken en "recent toegevoegd". Dat is jammer.

Deel uw blog

Schrijft u wel eens een blog op LinkedIn? Deze worden door LinkedIn in de nieuwe interface niet meer met een notificatie aangeduid. Het beste is om uw artikel na publicatie als statusupdate onder de aandacht van uw netwerk te brengen. Voor het schrijven van een blog kunt u de instellingen het beste op Engels zetten: in het Nederlands is er de optie "Schrijf een artikel", maar als u hierop klikt, verschijnt er geen scherm om uw blog in te schrijven, wat wel komt in de Engelse variant. 

Het aan- en uitzetten van meldingen

In de nieuwe interface kun je nog beter bepalen welke meldingen jij krijgt op LinkedIn: Verjaardagen, jubilea, nieuwe reacties op een update waar je een tijdje geleden op reageerde. Noem ze maar op. Soms zou u liever niet meer al die meldingen ontvangen. 

Uitzetten (desktop)

Stap 1. Ga naar het belletje, het icoontje voor notificaties bovenaan in de balk.
Stap 2. Klik op de drie puntjes aan de rechterkant van de melding.
Stap 3. Klik op zet uit. 

Toch weer aanzetten (desktop)

Wilt u dit soort meldingen toch weer terughalen? Geen probleem. Ga hiervoor weer naar uw notificaties door bovenaan op het belletje te klikken. Links ziet u staan welke notificatie is uitgezet. Klik op ‘Edit/Bewerken’ en zet het weer aan.

Hoe dit werkt op uw mobiel (uitzetten)

Stap 1. Ga naar uw notificaties/meldingen toe door op het belletjes-icoon te klikken.
Stap 2. Als u op een melding tapt, kunt u die naar links toe swipen en dan komt het instellingen-icoon tevoorschijn.
Stap 3. Klik hierop en zet de melding uit.

Meldingen beheren op uw mobiel

Ook op uw mobiel kunt u de meldingen beheren en weer aanzetten. Ga hiervoor naar het meldingencentrum. Bovenaan ziet u een balk staan met uw beheerinstellingen. Klik hier op bewerken. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid