NOA Menu

NOA Kenniscentrum

'Slim bouwen met BIM'

door: Webbeheer
| Management

BIM

BouwLokalen nodigt MKB’ers en andere geïnteresseerden in de bouw uit om over de ‘BIM-drempel’ te stappen: van 6 mei tot en met 12 juni wordt tijdens korte, gratis voorlichtings-bijeenkomsten met de titel ‘Slim bouwen met BIM’ uitgelegd wat er allemaal komt kijken bij BIM. Wat betekent dit voor ieders bedrijfs- en werkprocessen? De bijeenkomsten vinden verspreid over ons land plaats, op 11 verschillende locaties.


BIM: iedereen kent de term en weet ongeveer wat het inhoudt. En steeds meer bedrijven zien de meerwaarde om ermee te starten. Maar tot nu toe zijn het vooral de grote bedrijven en koplopers die al fanatiek met het Bouw Informatie Model aan de slag zijn. Met de serie BouwLokalen ‘Slim bouwen met BIM’ wil kennispartner SBRCURnet stimuleren dat ook de kleinere bedrijven aanhaken bij deze belangrijke ontwikkeling.

Focus op renovatie

In het begin werd BIM vooral toegepast voor nieuwbouwprojecten. Maar door de aanhoudende stagnatie van nieuwe projecten, wordt er in Nederland steeds meer gewerkt aan renovatie- en herbestemmingsprojecten. Tijdens BouwLokalen, die u kosteloos kunt bijwonen, wordt specifiek ingezoomd op deze trend. Hoe kan BIM een goed hulpmiddel zijn bij renovatie? Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden wordt helder hoe bedrijven BIM in renovatie- en herbestemmingsprojecten toepassen en wat de mogelijkheden zijn van BIM bij nieuwbouw.Voor wie?

Wilt u als afbouwbedrijf meer weten over de invloed op bedrijfs- of werkprocessen?
 Kom dan vooral!
Data en locaties

6 mei – Heerhugowaard 
7 mei – Doetinchem
13 mei – Bergen op Zoom
14 mei – Drachten
20 mei – Amersfoort
21 mei – Nuth
28 mei – Den Haag
3 juni – Ruinen

4 juni – Veldhoven

11 juni – Hardinxveld-Giessendam
12 juni – Almelo.


Aanmelden kan online.

Andere series BouwLokalen


In september/oktober vindt een serie BouwLokalen plaats rondom het thema Biobased bouwen. Daarna volgt nog een 4e serie, waarvan het thema nog nader wordt bepaald.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid