NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Slim bouwen aan stralingsveilige ruimten

door: Webbeheer
| Werkvoorbereiding Techniek

Stralingsveilige Ruimten

Weinig bedrijven zijn actief in de afbouw van ziekenhuizen. De meeste beginnen niet eens aan een tandartspraktijk. Daar staan apparaten die schadelijke straling voortbrengen en dat is ingewikkeld. Bij ziekenhuizen ligt de lat inderdaad erg hoog, maar kleinere projecten zoals een tandartspraktijk zijn met de juiste materialen goed uit te voeren. Zelfs door eenmansbedrijven.

Met VarioShield en VarioShieldPlus loodgipspanelen van Lead2Fix kunt u ruimtes snel en gemakkelijk stralingsvrij af bouwen. De handzame panelen zijn in elk gewenst formaat beschikbaar. Meest gebruikelijk is een lengte van 1200 mm. Met de standaardbreedte van 600 mm geeft dat een handzaam paneel dat qua gewicht binnen de Arbo-norm valt. VarioShieldPlus heeft bovendien een slimme overlap waardoor horizontale loodstroken niet nodig zijn. 

Monteren zonder rugklachten

Eén persoon kan daarmee binnen een uur een wand van 12 m2 stralingsdicht maken, inclusief het aanbrengen van verticale loodstroken. En dat zonder rugklachten! Begunstigend lid Lead2Fix heeft de loodgipspanelen zo ontworpen, dat ze ook gemakkelijk te verwerken en te monteren zijn in kleine ruimten. Probeer dat maar eens met een loodzware plaat van 2600 mm. 

Schadevrij transport

Vooral VarioShieldPlus heeft zijn weg al gevonden in vele grote ziekenhuizen. Naast het gemak van verwerken, noemen afbouwers alom de vereenvoudiging van de logistiek van de platen. Ze passen namelijk op een Europallet, zijn makkelijk weg te zetten op de bouwplaats, kunnen door één persoon met een steekwagen naar de afbouwplek vervoerd worden en dat allemaal zonder schade aan de panelen. 

Meer info op de website van Lead2Fix. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid