NOA Menu

NOA Kenniscentrum

door: Erica van Aken
| Management Relatiebeheer

Samenwerken Is De Toekomst 

De meeste opdrachten komen voort uit je bestaande netwerk. Bouw daarom aan een groot netwerk en zorg er ook voor dat je het onderhoudt. Door kwaliteit te leveren, servicegericht te zijn en mee te denken, willen mensen in jouw netwerk graag met je samenwerken!

Als je door goed samen te werken meer rendement krijgt, waarom zou je dat dan niet doen? Natuurlijk; samenwerken gaat niet vanzelf, je moet er zelf ook wat aan doen. Het woord zegt het eigenlijk al... samen werken.

Samenwerken = netwerken 

Voordat je kunt gaan samenwerken, moet je aan je netwerk bouwen. De meeste opdrachten komen namelijk voort uit je bestaande netwerk. Alleen maar bouwen aan een groot netwerk is niet genoeg. Je moet je contacten ook onderhouden, om ‘in the picture’ te blijven. Net als samenwerken is netwerken net werken! Je moet er wel wat voor doen, alvorens je netwerk je iets oplevert. Want die gun-factor: iedereen kent hem, maar niet iedereen krijgt hem. Bekijk daarom ook onze 10 tips om je netwerk goed te gebruiken. 

Samenwerken met collega’s

Als NOA-lid heb je bijna 1700 potentiële contacten voor je netwerk. Tijdens bijeenkomsten, via de site, maar ook middels de NOA Afbouw LinkedIn en Facebook pagina kun je eenvoudig met collega afbouwers in contact komen. Zie je collega’s niet als concurrenten. Door collega leden in te schakelen, zullen ze ook aan jou denken als ze extra vakkrachten nodig hebben. En samen kun je de afbouw van een project verzorgen: stukadoor-, vloeren-, plafond- en wandmontage-, afbouw- en terrazzospecialisten, je vindt ze allemaal ‘in eigen huis’. 

Samenwerken met andere specialisten

Het is ook belangrijk om in het netwerk van andere specialisten te komen én te blijven. Keuken- en badkamerspecialisten bijvoorbeeld. Maar ook schilders, elektriciens, stoffeerders, parketteurs en vele andere bouwers zijn gebaat met jouw kennis en vakmanschap. En wat te denken van binnenhuisarchitecten, stylisten en woondecoratiewinkels? Ze krijgen allemaal mensen over de vloer, die jouw potentiële klanten kunnen zijn. Lever je kwaliteit en denk je mee, dan zullen deze specialisten je graag aanbevelen of inhuren om hun project soepel te laten verlopen.

Samenwerken met ‘grote jongens’ 

Durf ook over je eigen schaduw heen te stappen. Als je weet waar jouw toegevoegde waarde ligt, breng die dan ook over de bühne bij leveranciers en marktvreemde spelers. Daar kunnen verrassende opdrachten uit voort komen.  

Samenwerken op andere terreinen

Denk je bij samenwerken alleen aan het gezamenlijk verrichten van werkzaamheden op de bouw? Verbreed je horizon, want er zijn nog veel meer slimme constructies. Samenwerken kan ook heel nuttig zijn bij beurzen, het organiseren van een evenement voor naamsbekendheid, of voor het ‘binnenhalen van opdrachten’. Je kunt dan gebruik maken van elkaars talenten en vaardigheden. En de werkzaamheden verdelen waardoor je niet alles zelf hoeft te doen. Door je op te stellen als partner, pak je écht meer winst!

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid