NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Ruim 60 miljoen subsidie voor energiebesparing eigen huizen

door: Webbeheer
| Verkoop

EnergiebesparenHuiseigenaren die zelf in hun huis wonen, kunnen subsidie van het Rijk krijgen voor energiebesparende maatregelen. Ze moeten dan minstens twee verschillende soorten isolatie van voldoende omvang toepassen: isolatie van dak, gevel, vloer/bodem, spouwmuur of hoogrendementsglas aanbrengen.

De subsidie is ongeveer 20 procent van de isolatiekosten, bij een kwalitatief en prijstechnisch goed bedrijf. Ook verenigingen van eigenaren (VvE’s) kunnen voor hun complex met koopwoningen subsidie krijgen voor isolatie. Daarnaast is er voor VvE’s subsidie voor energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan en begeleiding.

Lage btw op (gevel)isolatie

Wijst u als afbouwer de particuliere opdrachtgever ook op de lage btw die geldt voor het isoleren van woningen? Het verlaagde BTW-tarief is alleen van toepassing op het arbeidsloon en niet op de gebruikte materialen. Voor het aanbrengen van gepleisterde gevelisolatie is een aparte situatie ontstaan bij woningen ouder dan twee jaar. Daarvoor geldt het 6% tarief van stukadoorswerken.

Huiseigenaren kunnen subsidie aanvragen

Subsidie aanvragen is vanaf 15 september 2016 mogelijk via internet bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het is ook mogelijk een lening af te sluiten om energiebesparende maatregelen te financieren, in combinatie met de subsidie. Voor verhuurders van woningen zijn er al andere subsidieregelingen voor energiebesparende maatregelen.

Meer info over de subsidie energiebesparing voor woningeigenaren.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid