NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Re-integratieverslag online bij UWV uploaden

door: Gert van der Meulen
| Personeel

Re-integratieverslag

Vanaf 3 oktober biedt UWV een nieuwe dienst aan. Werkgevers kunnen het re-integratieverslag voor de WIA-aanvraag van hun werknemer online bij UWV aanleveren via het werkgeversportaal UWV. Dit hoeft dus niet meer per post. Dat is snel en gemakkelijk.

Het re-integratieverslag

Het re-integratieverslag bevat alle informatie over de inspanningen van werkgever en werknemer om de medewerker bij ziekte weer te re-integreren. UWV kan de werkgever een loonsanctie opleggen, als die inspanningen onvoldoende zijn. Het RIV bestaat uit meerdere documenten.
Onduidelijkheid

Voor veel werkgevers was tot voor kort onduidelijk welke informatie UWV precies nodig heeft voor een goede beoordeling van het Poortwachterproces. Daardoor ontving het UWV een diversiteit en overvloed aan ongeordende, soms onjuiste, papieren documenten. Werkgevers krijgen soms loonsancties opgelegd, die misschien voorkomen hadden kunnen worden. Via de uploadfunctie en via verbeterde formulieren kan het re-integratieverslag voor de WIA-aanvraag vanaf 3 oktober 2014 elektronisch door werkgevers en arbodiensten worden aangeleverd.

De spelregels

U kunt het re-integratieverslag online via www.uwv.nl/RIVuploaden aanleveren. Een deel van het re-integratieverslag bestaat uit medische informatie. Deze mag alleen de werknemer aanleveren. Wil de werknemer niet dat u het re-integratieverslag online aanlevert? Dan stuurt hij zelf het volledige verslag per post naar UWV toe. Hij gebruikt hiervoor de kopieën van de formulieren die u en de arbodienst hem hebben gegeven.

Let op datering en volledigheid

Belangrijk bij het aanleveren van het re-integratieverslag, is dat de formulieren juist gedateerd zijn en dat het verslag compleet is. De uploadfunctie helpt daarbij, omdat precies wordt aangegeven welke UWV-formulieren moeten worden aangeleverd. Daarnaast ontvangt u een bevestiging van uw inzending. Voor UWV is het grote voordeel dat alles vanaf nu digitaal en herkenbaar bij ons binnen komt.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid