NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Prijs/kwaliteitsverhouding wand- en plafondbedrijven gewaardeerd door professionele opdrachtgevers

door: Erica van Aken
| Management

Tevreden

Aannemers en woningcorporaties zijn gevraagd afbouwbedrijven te beoordelen op  voor hen belangrijke aspecten. Professionele opdrachtgevers vinden de prijs/kwaliteitverhouding van plafond- en wandmontagebedrijven het beste. Ook inzet en motivatie van de monteurs beoordeelt men hoog. Werkvoorbereiding en nazorg moeten plafond- en wandbedrijven in zijn algemeenheid met prioriteit verbeteren. 

Door onderzoeksbureau USP is in 2011 en 2014 vergelijkbaar onderzoek gedaan naar de zelfbeoordeling en reputatie van plafond- en wandmontagebedrijven in Nederland. Ten opzichte van 2011 zijn plafond- en wandmonteurs zichzelf iets positiever gaan beoordelen. Ze beoordelen zichzelf nu met een totaalscore van 8,1. Professionele opdrachtgevers hebben echter nog wel verbeterpunten. Bedrijfsaspecten als werkvoorbereiding/planning, nazorg en klachtenafhandeling beoordelen zij met een hoog belang, maar tegelijkertijd lager dan de plafond- en wandmonteurs zichzelf beoordelen (zie het kwadrant prioriteit in onderstaande matrix).

Onderstaande matrix laat zien hoe opdrachtgevers plafond- en wandmontagebedrijven beoordelen. 

Prioriteitenmatrix Opdrachtgevers Plafond En Wand 

Zelfbeoordeling van plafond- en wandmonteurs versus de beoordeling van professionele opdrachtgevers (tevens een vergelijk tussen 2014 en 2011):

Zelfbeoordeling Plafond En Wandbedrijven

Tip: verricht aan de hand van ons stappenplan uw eigen klanttevredenheidsonderzoek, waarna u uw persoonlijke score kunt vergelijken met deze prioriteitenmatrix voor vloeren- en terrazzobedrijven in Nederland.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid